Welke conditioner voor krullen?

Welke conditioner is goed voor krullen? Je krullen zijn je kroon, daarom is kennis van krullend haarverzorging belangrijk. Een onderdeel van je krullenroutine is conditioner!

Mijn persoonlijke favoriete conditioner voor krullen

welke conditioner voor krullenVeel curlies vragen me welke conditioner ik voor mijn krullen gebruik. Dat deel ik natuurlijk graag met je. Maar het is goed om te weten, dat ik heb een mix van lage porositeit en hoge porositeit haar, medium elasticiteit (dus het breekt niet snel), krultype 3 en medium dichtheid heb. Wil jij deze haarspecs ook weten? Bekijk dan de testjes in mijn artikel over gezond haar krijgen.

*Trommelgeroffel* Deze conditioner gebruik ik vrijwel altijd: Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Conditioner. Je bestelt deze onder andere bij Bol.com.

Waarom deze CG conditioner? Nou omdat deze conditioner ingrediënten bevat die mijn krullen hydrateren (moisture) én versterken (proteïne). Daarnaast bevat het product zo min mogelijk schadelijke ingrediënten (microplastics etc.) en voldoet het aan de curly girl methode. En niet onbelangrijk; het werkt al een paar jaar goed voor mijn haar en is het betaalbaar (tussen de € 10-15 per fles en ik doe er meer dan een 1 maand mee.

Welke conditioners voor krullen zijn er zonder proteïne?

Liever geen proteïne in je conditioner voor krullen? Bekijk dan eens de onderstaande CG conditioners. Met andere woorden volg je de Curly Girl methode? Dan kun je ze gebruiken, doe je dat niet? Dan kun je ze ook gebruiken ;-).

Welke conditioner voor krullen met proteïne?

Hierbij ook een paar andere opties met proteïne naast mijn old time favorite die ik hierboven met je deelde.

 • As I Am – Long & Luxe Gro Yogurt Leave in Conditioner.
  De leave in conditioner van deze lijn zit in mijn standaard krullen routine, kortom ik ben fan. Maar de conditioner voor krullend haar heb ik tot op heden nog niet gebruikt, maar ik ben erg benieuwd. De productenlijn is redelijk betaalbaar en ruikt lekker.
 • Shea Moisture Coconut & Hibiscus – Conditioner Curl & Shine.
  De good old Coconut & Hibiscus. Waarom good old? Nou deze CG conditioner is de eerste die ik ooit probeerde in mijn reis naar mooier haar. Zoals de meeste producten van Shea Moisture is het betaalbaar en CG proof. Deze conditioner is vrij zwaar en dik, dus ik zou het niet aanbevelen als je dun haar hebt óf niet tegen de lucht van kokos kan ;-).
 • Lee Stafford For The Love Of Curls Conditioner For Curls & Coils.
  Een product die ik zelf nog niet probeerde, maar ook hier hoor ik goede verhalen over. En als je net zo lang met deze conditioner doet als ik met mijn favoriet (bovenaan in dit artikel), dan is een zeer voordelige conditioner.
 • Giovanni Cosmetics Smooth as Silk Conditioner.
  Deze conditioner gebruik ik ook met enige regelmaat, ter afwisseling van de andere conditioner. Een fijne conditioner, die voor mijn haar doet wat ie beloofd; goed door kambaar en zacht haar.

En wat is jouw favoriete conditioner voor krullen?

Waarom conditioner?

Ook handig om te weten!

Als je mijnkrullen.nl vaker bezoekt, weet je het misschien al; krullend haar heeft een speciale verzorging nodig om gezond en levendig te blijven. En ja conditioner is een belangrijk onderdeel van deze verzorging.

Wat is conditioner?

Het is een cosmetisch product dat helpt bij het verbeteren van het handgevoel, textuur, uiterlijk en de handelbaarheid van je haar tijdens het wassen. De meeste curlies gebruiken het om de frictie te verminderen tijdens het kammen en ontwarren, waardoor beschadigingen zouden worden tegengegaan (bron: Wikipedia).

Daarnaast herstelt de vochtbalans van haar, wat je zeker gaat helpen bij je krullen verzorging, want krullen zijn vaak droger dan andere type haar. Dat komt omdat er minder talg en natuurlijke olie aangemaakt door de hoofdhuid zou worden verdeeld over het haar.  Dus wat levert het gebruik van conditioner je krullen op?

 • Hydratatie je krijgt met het juiste product gedefinieerde krullen.
 • Makkelijker ontklitten (blijf wel voorzichtig met het kammen van je krullen; van de puntjes rustig aan naar de wortel toe borstelen). Gebruik hier een geschikte borstel voor krullen.

Veelgestelde vragen over welke conditioner voor krullen

Hoe gebruik je conditioner?

Lees altijd de instructie op de verpakking van je product. De producent weet namelijk het best hoe je zijn/haar product gebruikt.

Over het algemeen komt het neer op het volgende:

 • Was je haar met een geschikte (CG) shampoo voor jou krullen. Meer weten over hoe je je krullen wast? Klik hier.
 • Breng de conditioner aan vanaf de haarpuntjes, richting de wortel, maar stop +/- 2 CM van je hoofdhuid. Voorkom dat de conditioner je hoofdhuid raakt.
 • Kam je haar voorzichtig uit met je vingers of met een borstel of kam met wijde tanden (van onder naar boven).
 • Spoel het uit nadat de voorgeschreven tijd is verstreken.

Is Conditioner Goed voor Je Haar?

Over het algemeen is conditioner goed voor je haar, vooral voor krullend haar. Het biedt veel voordelen voor de gezondheid en het uiterlijk van je lokken. Conditioner kan de vochtbalans herstellen, de kans op haarbreuk verminderen, de kruldefinitie verbeteren en bescherming bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Een hoogwaardige conditioner bevat ingrediënten die de algehele conditie van je haar verbeteren, zoals natuurlijke oliën, eiwitten en vitaminen. Het is belangrijk om een conditioner te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor krullend haar, omdat deze producten de behoeften van jouw haartype beter zullen adresseren.

Is Conditioner Slecht voor Je Haar?

In het algemeen is conditioner niet slecht voor je haar. Er zijn echter enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Overmatig gebruik: Te veel conditioner kan je haar verzwaren en er vettig of plakkerig uit laten zien. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid conditioner te gebruiken, meestal een hoeveelheid ter grootte van een munt, en deze goed uit te spoelen.
 2. Onjuiste keuze van conditioner: Het is essentieel om een conditioner te kiezen die geschikt is voor jouw haartype. Als je bijvoorbeeld een conditioner voor steil haar gebruikt, kan dit je krullen beschadigen of er futloos uit laten zien.
 3. Ingrediënten: Sommige conditioners bevatten ingrediënten die niet geschikt zijn voor jouw haartype, zoals zware oliën of siliconen. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en te vermijden wat schadelijk kan zijn voor jouw krullen.

Fotocredits: Bol.com affiliate en Photo by pmv chamara on Unsplash.

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *