Leave in conditioner krullen – welke cg leave in conditioner werkt voor jou?

cg leave in conditioner krullend haar

Via social media krijg ik regelmatig vragen van curlies. Ze zoeken de beste producten voor hun haar. Ze zijn soms een beetje bang om bijvoorbeeld een leave in conditioner voor krullen te gebruiken. Waarom? Omdat hun ervaring is dat ze er vettig haar van krijgen. Of soms zelfs dread lock achtige krullen – juk – dat wil je natuurlijk niet. Maar dit ligt vaak niet aan de productcategorie ‘leave in conditioner krullen’, maar aan het type leave in dat je koopt =).
Stel jezelf daarom vragen als is deze leave in conditioner curly girl approved? Is dit een leave in conditioner voor krullen zonder siliconen? In dit artikel deel ik tips over hoe jij je een goede leave in conditioner voor jouw krullen kiest. Have fun!

Heb je weinig tijd? Klik dan op de onderwerpen waar je meer over wilt weten.

Waarvoor gebruik je leave in conditioner krullen?

Ten eerste zorgt een leave in conditioner dat je tijdens het stylen je krullen verzorgt. Ten tweede helpt het je (over het algemeen) met het makkelijk ontwarren en ontklitten van je krullen na het wassen van je krullen. Ten derde hydrateren de meeste leave in conditioners je krullen ook nog eens. Kortom, het is echt een verzorgend haarproduct.

Curly girl methode leave in conditioner(s) herkennen

Als je de Curly Girl Methode nog niet kent, raad ik je aan de basis principes door te nemen. Dit helpt je om slimmere keuzes te maken bij de verzorging van je krullen. In dit filmpje vertel ik je er meer over.

Deze methode is echt niet perfect. En werkt ook zeker niet voor iedereen, maar het geeft je wel een goede basis om beter voor je haar te zorgen. Let op: fabrikanten wijzigen soms de samenstelling en/of ingrediënten. Daarom kan het zijn dat een leave in conditioner eerst curly girl approved is en daarna niet meer. Check daarom altijd de actuele ingrediëntenlijst met bijvoorbeeld met de databases isitcg.com of curlsbot.com.

Beste leave in conditioner krullen (inclusief ingrediënten informatie!)

De conditioners die ik hier deel zijn cg leave in conditioners. Ik vertel per leave in conditioner voor krullend haar voor welke haarspecs het geschikt zou moeten zijn. Ook vertel ik je of er proteïne, kokosolie of glycerine inzit. Waarom? Omdat niet alle krullen goed gaan op die ingrediënten. Meer weten over kokosolie en haar? Klik hier. Over proteïne en vochtbalans in je haar? Klik hier. Of weten wat glycerine voor je krullen doet? Klik hier.

Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil (€€)

 • cg leave in conditioner krullend haarIs geschikt voor: medium tot hoge porositeit én haar met lage elasticiteit. Kortom, redelijk beschadigd haar.
 • Het bevat: proteïne, glycerine, kokosolie en aloë vera en castor seed oil. Sommige bots geven castor olie aan als cg vriendelijk de andere niet. Hier is de online community het dus niet over eens. Zelf kijk ik graag naar wat een ingrediënt voor mijn haar doet, en dit werkt goed bij mijn haar.
 • Zo gebruik je het: Deze leave in gebruik je in principe na het wassen van je haar. Toen ik net begon aan mijn mooie krullenreis, gebruikte ik dit product. Net als veel curlies trouwens. Mijn haar was op dat moment beschadigd door chemische behandelingen.
 • Te koop bij: onder andere verschillende webshops zoals Bol.com.

Curls Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner

 • Geschikt voor: medium to hoge porositeit én haar met lage of hoge elasticiteit.
 • Bevat: proteïne, kokosolie, aloë vera, Caprylyl Glycol (kan laagje om haar vormen wat bij langer gebruik voor build up kan zorgen)
 • Gebruik: Deze leave in gebruik je in principe na het wassen van je haar. Over dit product zijn veel curlies enthousiast. Zelf ben ik dat minder, dit komt met name door de combinatie van aloë vera en kokosolie, waar mijn haar niet goed op reageert.
 • Je koopt het bij: onder andere verschillende webshops zoals Bol.com.

Kinky-Knot Today Leave in Conditioner (€€)

 • Geschikt voor: lage tot hoge porositeit én haar met lage elasticiteit. Kortom, redelijk beschadigd haar.
 • Bevat: mango extract en marshmellow root.
 • Je gebruikt het zo: Deze leave in gebruik je in principe na het wassen van je haar. Over dit product zijn veel curlies enthousiast. Ik heb het vorig jaar een aantal keer geprobeerd. Met op de eerste dag fantastisch resultaat. Helaas voelde het de volgende dag vies aan. Op dat moment had ik lage porositeit en hoge elasticiteit.
 • Je koopt het bij: onder andere verschillende webshops zoals Bol.com.

leave in conditioner kruidvatKrullen leave in conditioner kruidvat: Cantu for Natural Hair Leave-in Conditioner (€)

 • Geschikt voor: lage tot hoge porositeit én hoge elasticiteit. Door de hoeveelheid proteïne, zware oliën en butters raad ik dit niet aan bij lage porositeit, fijn haar én lage elasticiteit. Dit i.v.m. build up.
 • Bevat: proteïne, glycerine, shea butter, kokosolie,maar ook olijf-, jojoba, amandel, avocado en druivenpitolie. Verder bevat het castor seed oil (zie voor meer info de leave in van Shea Moisture). Maar het bevat ook polyquaternium (37 en 4) deze kunnen bij dun/fijn haar voor build up zorgen. Ook bevat het stearalkonium en cetrimonium chloride (ja echt), welke het een film-achtig laagje geven, dit kan op termijn ook voor build up zorgen.
 • Gebruik: Deze leave in voor krullend haar gebruik je in principe na het wassen van je haar.
 • Te koop bij: onder andere Kruidvat verschillende webshops zoals Bol.com.

Aunt Jackies Curls & Coils Quench Moisture Intensive Leave in Conditioner (€€)

 • Is geschikt voor: medium tot hoge porositeit én haar met lage elasticiteit. Kortom, redelijk beschadigd haar.
 • Het bevat: proteïne, glycerine en aloë vera en Methylchloroisothiazolinone of Methylisothiazolinone. Isitcg.com noemt dit de jeukende ‘m’s’, heb je een gevoelige huid? Dan kun je deze conserveringsmiddelen beter vermijden. Ook zitten er best wat ingrediënten in die wel curly girl methode proof zijn, maar je huid kunnen irriteren. Let dus op.
 • Zo gebruik je het: Deze leave in gebruik je in principe na het wassen van je haar. Veel curlies zijn erg fan van deze krullen leave in. Dit heeft onder andere te maken met de prijs en de resultaten. Zelf heb ik deze nog niet getest.
 • Te koop bij: onder andere verschillende webshops zoals Bol.com.

curly girl methode leave in conditioner giovanniGiovanni Direct Leave-In Weightless Moisture (€€)

 • Is geschikt voor: lage tot hoge porositeit én hoge elasticiteit.
 • Het bevat: proteïne, zonnebloemolie en aloë vera.
 • Zo gebruik je het: Deze leave in gebruik je in principe na het wassen van je haar. Over de producten van Giovanni zijn veel curlies razend enthousiast.
 • Te koop bij: onder andere verschillende webshops zoals Bol.com.

As i Am Naturally Leave-in Conditioner (€€)

 • Is geschikt voor: lage tot hoge porositeit én lage of hoge elasticiteit. Voeg bij hoge porositeit en/of elasticiteit proteïne toe aan je routine.
 • Dit zit er in: glycerine, kokosolie, aloë vera.
 • Je gebruikt het zo: Deze leave in voor krullend haar gebruik je in principe na het wassen van je haar. Over de producten van As I Am Naturally zijn veel curlies razend enthousiast, let wel op niet alle producten zijn curly girl friendly.
 • Je koopt het bij: onder andere verschillende webshops zoals Bol.com.

Credits

Dit artikel is met zorg samengesteld op basis van mijn eigen ervaring. En die van de online krullen community. Onder andere hebben het artikel van Curlyhair.com en dit artikel heeft mee hierbij geholpen. Waarvoor dank!

Delen via:

Volg je me al op social?

Related Posts

Sayn
by
Hi lieve curly, leuk dat je mijn blog bezoekt, laat je een berichtje achter? Liefs Sayn
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares