12 tips tegen pluis bij krullend haar

Elke curly kent het wel: pluis! (AARGH!)… Dus zoek je naar tips tegen pluis bij krullend haar? Lees dan snel verder.

De reden dat krullen meer pluizen dan bijvoorbeeld stijl haar – is simpelweg dat krullen over het algemeen meer ‘dorst’ hebben. Dus het antwoord op pluizige krullen is vaak ook meer hydratatie. Lees hier de 11 tips tegen pluis.Deze lijst met tips tegen pluis is mogelijk gemaakt door de tips van de curlies van onze Facebook-pagina.

1. Voed je haar met conditioner

Help je haar een handje en was je conditioner niet helemaal uit na het wassen. Zo voedt het je haar intensiever. En het voorkomt extra pluis. Let wel op: want elke krullenbos heeft zijn eigen vochtbehoefte à laat er dus niet te veel inzitten, want voor je het weet oogt je krullenbos minder fris en juist vettig.

De onderstaande artikelen zijn CGM proof conditioners.

2. Hydrateer je haar met natuurlijke oliën

Natuurlijke oliën helpen je haar minder pluizig te maken – én als je de juiste olie gebruikt, helpt het ook nog eens om het beter te verzorgen. Je kan hier uiteraard kant en klare haarolie voor kopen. Het nadeel is alleen dat er vaak ook andere producten worden toegevoegd die een nadelig effect op jouw krullen kan hebben. Daarom zetten we eerder in het artikel 3x de beste haarolie voor jouw krullen, oliën op een rij die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt! Verschillende

Curlies van de mijnKrullen.nl community raden deze verschillende oliën aan voor je krullen; babyolie en olie van Moroccanoil en Kera Care. Zij wrijven het eerst warm in hun handen en kneden het vervolgens in hun haar.

3. Anti frizz hack: DIY haarmaskers!

Gebruik elke week natuurlijk voedende maskers. Ga chemicaliën zoveel mogelijk uit de weg – dit droogt je krullen vaak verder uit. Een van de beste manieren om dat te doen is de haarmaskers voor jouw krullen zelf te maken. Key is wel… Gebruik het wekelijks en als je echt heel veel pluis hebt elke wasbeurt – maar was je haar niet te vaak – het liefst tussen de 2-3 x per week. Hierbij enkele haarmaskers – die je zelf maakt binnen 5 minuten (klik op de link voor het recept)!

4. Vermijdt producten met alcohol

Alcohol werkt perfect om het haar snel schoon te krijgen en de producten te conserveren – maar het droogt jouw krullen ook uit. En daar proberen we juist iets aan te doen. Zoek daarom in de drogist/online haarproducten zonder alcohol. Er bestaan ook alcohol die je haren juist hydrateren inplaats van uitdrogen (CGM proof). Heb je goede tips deel ze onder dit artikel met de andere curlies! Zo kun je bijvoorbeeld je haar wassen met kokosmelk in plaats van shampoo.

5. Bestrijd je middagpluis met een anti-klit spray

Heb je ’s ochtends een fantastische bos krullen, die ’s middags steeds meer gaat pluizen? Neem een klein flesje ant-klit spray mee in je tas en spray dit op je krullen om het tussentijds te hydrateren.

6. De Curly Girl Methode

De meest aanbevolen tip volgens de curlies van de MijnKrullen.nl community tegen pluis voor krullen is het gebruiken van de Curly Girl Methode. Ben jij benieuwd wat de Curly Girl Methode inhoud en of het iets voor jou en je krullen? Lees dan het onderstaande artikel over de Curly Girl Methode.

Wil je weten welke producten en ingrediënten je moet vermijden of juist gebruiken als je je aan de Curly Girl Methode wil houden? Lees dan dit artikel waar alle  CGM  go & no ingrediënten op een rijtje staan. 

MijnKrullen Journal

7. Glijmiddel tegen pluis

Ook wordt het gebruik van glijmiddel op waterbasis aangeraden tegen pluis voor je krullen door verschillende curlies. Er werden verschillende producten aangeraden door de curlies: Etos huismerk (rood) en Ellen Ophof (blauw) die beide op waterbasis zijn. Zij gebruiken dit product als een soort gel voor hun krullen.

Glijmiddel voor krullen

Een CGM proof glijmiddel? De onderstaande glijmiddelen op waterbasis zijn vrij van siliconen.

8. Gel tegen pluis

Andere curlies raden verschillende gel aan tegen pluis voor je krullen. Dit kan een (zelfgemaakte) lijnzaad gel zijn of een gel die Curly Girl methode proof is volgens hen. Vind jij zelfgemaakte gel toch het prettigst? Bekijk dan hier onze DIY gel recepten.

diy recepten krullend haar

 9. De manier van je krullen drogen

De manier waarop je je haren droogt is ook belangrijk voor het verminderen en tegengaan van pluis volgens sommige curlies. Hoe je dat doet, verschilt per curlie. De ene curlie raadt aan om je krullen aan de lucht te laten drogen en de andere curlie raadt aan om je krullen met een microfiber handdoek te drogen en zo min mogelijk aan te raken.

Bekijk hier ook onze vier beste manieren om je krullen te drogen zonder pluis

10. Krullenkapper

Naar een krullenkapper gaan werd ook genoemd in het lijstje van tips. Zij weten namelijk het beste hoe ze jouw krullen moeten knippen en welke producten je krullen nodig hebben. Zoek jij nog een krullenkapper in de buurt? Bekijk dan ons krullenkapper overzicht van Nederland

11. Vraag de experts om hulp!

Heb jij behoefte aan nog meer tips tegen pluis? Of heb je juist een andere vraag of tips nodig? Stel hem aan ons op de MijnKrullen.nl Facebook-pagina en laat ons en de andere curlies je helpen!

Voordat je al deze tips tegen pluis overneemt is het belangrijk om te onthouden dat niet elke krul hetzelfde is en dat niet elk product of producten combinatie voor jou en je krullen werkt. Om erachter te komen wat voor jouw krullen werken is het belangrijk om te weten welk krultype je hebt en wat de porositeit van jouw krullen zijn. Het blijft een kwestie van proberen en leren wat jouw krullen nodig hebben.

12. Probeer om je routine te eindigen met een product ZONDER glycerine

Ja, glycerine is een geweldig ingrediënt wat vocht vasthoudt én aantrekt. En precies door die eigenschappen kan het voor pluis zorgen. Sinds ik mijn routine eindig met een gel zonder glycerine, heb ik eens tuk minder pluis. Dus tip van Sayn; probeer eens een gel zonder glycerine. Wil je het goedkoop testen? Maak eens zelf een DIY gel, zo gemaakt en dus ook goedkoop (en milieuvriendelijk) getest!

Curls Rock!

 

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *