Zoek je een borstel voor krullen?

Look no further! Ondanks dat ik al ruim 1,5 jaar mijn krullen met geen borstel aanraakte. Wilde ik het toch proberen… Want waarom heeft de hele curly community op YouTube het continu over de Tangle Teezer en de Denman Brush? Wat doet het – en kan een borstel wel zo fantastisch zijn? Kortom, dit is een must read en watch als je een borstel voor krullen zoekt!

Skip the line:

Video reviews borstels voor krullen

De Denman Brush

De Denman Brush biedt verschillende borstels. Denk aan kruldefenitie, volume of ontwarren. Het meest beroemd blijft ie vanwege de defenitie en volume. In deze video laat ik het verschil zien met bijvoorbeeld kruldefinitie met deze brush en je vingers, maar ook het verschil in defenitie bij het gebruik van dezelfde borstel op twee manieren.

Tangle Teezer
De Tangle Teezer kennen we met name vanwege de geweldige ontwar en ontklit manier. In deze video laat ik zien hoe die werkt en wat voor definitie je ermee bereikt.

Welke borstels/kammen gebruik ik nog meer?

Wijdtandse kam
Toen ik nog volop in transitie zat met mijn haar, gebruikte ik een wijdtandse kam. Hierna ben ik gestopt met mijn haar te kammen met een borstel. En sinds ik weer ben begonnen gebruik ik de tangle teezer voor ontwarren en definitie. En soms de Denman brush.

Voor de Mousse gel Mousse Curly Hair methode gebruikte ik ook een wijdtandse kam, vergelijkbaar met deze.

Afro kam
Om meer volume te creëren gebruik ik een kam om mijn wortels voorzichtig te liften. Hiervoor gebruik ik een rubberen afrokam, vergelijkbaar met deze.

Voordelen en nadelenv an een borstel voor krullen

borstels voor krullenAllereerst ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik mijn snelle haargroei onder andere heb gerealiseerd door NIET te borstelen. Maar mijn haar alleen te ontwarren met mijn vingers. Met je vingers heb ik beter gevoel bij het wel of niet te veel aan mijn haren trekken. Ook ben ik met borstels geneigd om wat ‘lomper’ of ‘ongeduldiger’ te borstelen, waardoor ik meer haar kwijt raak. Tegelijkertijd, vind ik dat ik deze twee periodes niet zomaar kan vergelijken. Aangezien ik 1,5 jaar geleden jonger was (duh), en haarverlies ook te maken heeft met je leeftijd. Ik was minder gestresst dan nu. Ik had toen minder tijd dan nu om mijn haar te doen. Ik had toen ook minder voorspelbare wasdagen dan nu…

Pro’s en con’s van het borstelen van je krullen

Dit zijn mijn pro’s en con’s dus het is geen wetenschappelijke benadering. Maar ik vind het altijd fijn om dingen niet als de heilige graal te presenteren, want uiteindelijk heeft alles wel een voor- en nadeel.

Voordelen 

  • Betere product verdeling
  • Betere kruldefinitie
  • Sneller ontwarren/ontklitten
  • Hoofdhuid stimulatie

Nadelen…

  • Mogelijk meer haarverlies/-breuk
  • Mogelijk snellere haargroei zonder het gebruik van een borstel voor krullen
  • Heel gedefinieerde krullen, waardoor het ‘gemaakt’ kan lijken

Waarop te letten bij het kopen bij een borstel voor krullen

Ik zou hierbij twee bronnen van inspiratie zoeken:

  1. Je online krullenvrienden. Kijk filmpjes en reviews op YouTube en Instagram. Zorg er wel voor dat het geen gesponsorde content is. Want dan is het misschien net zo verstandig om een reclame van die borstel te bekijken en alles voor waar aan te zien ;-).
  2. Vraag het je in je krullen gespecialiseerde kapper – het liefst een die zelf ook krullen heeft.


Waar kun je de borstels kopen?

De Borstels zijn online verkrijgbaar. Onder andere bij Bol.com:

** Heads up: Mocht je een borstel aanschaffen dan krijg ik hier een kleine commissie voor.

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *