Producten voor lage porositeit haar *update*

In dit artikel geef ik enkele suggesties voor lage porositeit haarproducten. Dus heb jij lage porositeit? En zoek je productinspiratie? Kijk dan snel verder!

In dit artikel vind je diverse producten die je kunt gebruiken bij lage porositeit haar, met lage tot hoge elasticiteit. Leg de focus bij lage elasticiteit meer op moisture (maar voeg zeker 1 product met proteïne toe) en bij hoge elasticiteit voeg je meer producten met proteïne toe. Ik geef per product aan of er proteïne en/of glycerine inzit. Eventueel zware oliën of butters noem ik ook. Zo kun jij de beste routine voor jouw krullen met lage porositeit samenstellen. Wil je meer weten over de verzorging van lage porositeit haar? Klik hier.

Haarproducten geschikt voor lage porositeit haar (cg proof)

De producten die ik noem cg proof. Weet je niet wat de curly girl methode (cg) methode inhoud? Lees dan het artikel is de curly girl methode iets voor jou? Ik heb ze (nog) niet allemaal geprobeerd, het * achter de naam geeft aan dat ik het heb geprobeerd. Als je op het linkje klikt, ga je naar Bol.com waar je meer informatie over het product vindt. Let’s get started, ga direct naar het product voor lage porositeit wat je nodig hebt:

Shampoo voor lage porositeit haar


Op basis van mijn eigen ervaring adviseer ik curlies met lage porositeit hun haar regelmatig met shampoo te wassen. Door onze strakke haarschubben hebben we helaas meer kans op build up van onder andere proteïne, producten en vuil van buitenaf. Daarom was ik mijn haar vrijwel altijd met een milde shampoo en 1-2x per maand met een cg final wash shampoo (Jumbo Elke Dag). Zo houd ik mijn hoofdhuid jeuk vrij, schoon, gezond en heeft mijn haar de ideale omstandigheid om te groeien.

 • SheaMoisture Manuka Honey & Mafura Oil Hydration
  In deze shampoo zit zowel glycerine als proteïne. Dit gebalanceerd product is een van mijn favoriete. Ondanks mijn fijne haar met lage porositeit reageert mijn haar hier prima op.
 • cg producten lage porositeit mijnkrullen.nlPetal Fresh bv Rosemary & Mint shampoo *
  Met glycerine/glycol en panthenol, maar is proteïnevrij. Deze shampoo geeft een goed schoon gevoel en volumieus haar als resultaat. Bij gebruik voelt je haar stroef aan.
  Productlijnen van dit merk zijn bij natuurwinkels, Holland & Barrett en sommige drogisterijen te koop (zoals Kruidvat).
 • Camille Rose Naturals Sweet Ginger Cleansing Rinse
  Omdat het glycerinevrij is lijkt dit een geschikt alternatief voor curlies met lage porositeit haar en gevoeligheid voor glycerine bij extreem droog en/of vochtig weer. Hier heb ik zelf ook last van. Bevat wel Polyquatemium-10, hierdoor kan bij fijn haar build up ontstaan.
 • cg lage porositeit producten mijnkrullen.nlEasy on the Curls Detangling Shampoo *
  Het bevat glycerine, proteïne, advocado- en castorolie.

Wil je meer cg shampoo’s zien? Bekijk dan het overzicht van wat andere curlies gebruiken in het artikel sulfaatvrije shampoo.

Lage porositeit conditioners

 • Petal Fresh bv Rosemary & Mint conditioner*
  Deze conditioner is niet de allerbeste conditioner, als het gaat om het makkelijk doorkambaar maken. Het werkt simpelweg iets minder glibberig dan de bekende conditioners. Wel is ie zeer betaalbaar en proteïnevrij, bevat het de humectanten glycerine en pantenol.
 • Easy On The Curls Conditioner *
  Bevat proteïne, castor- en advocadoolie. Ook bevat het filmvormende humectanten panthenol en netelblad extract. Een zeer fijne conditioner die mijn haar altijd een fijne boost geeft en ook nog eens betaalbaar is en heerlijk ruikt (vind ik dan ;-)).
 • cg producten lage porositeit mijnkrullen.nlLiving Proof Restore Conditioner
  Bevat proteïne, maar is glycerine vrij. Verder bevat het bergamot- en sinaasappelschillolie.
  Let op: isitcg.com waarschuwt voor de itchy M’s, hier heeft niet elke curly last van maar informeer jezelf erover voor dat je het product koopt.
 • SheaMoisture Manuka Honey & Mafura Oil conditioner *
  Bevat proteïne en glycerine. Daarnaast bevat het honing en de filmvormende humectanten panthenol en aloe vera blad sap. Dit product bevat ook kokos- en jojoba-olie. Hier reageert mijn haar goed op.

Zoek je meer inspiratie? Neem dan ook een kijkje bij mijn artikel cg methode producten.

Haarmaskers geschikt voor lage porositeit

 • Garnier Papaya Hair Food Mask *
  Het bevat glycerine, kokosolie, papaya fruit extract, soja boon-, en zonnebloemolie. Let op: door de sojaboon olie kan er build up ontstaan.Ben je benieuwd naar de voordelen van zonnebloemolie voor je haar? Klik hier. Zelf gebruik ik dit masker graag als ik geen tijd heb voor een masker maar mijn haar wel een boost wil geven. Na 5 minuten intrekken, doet het zijn werk namelijk al.
 • Novex Mystic Black Hair Mask
  Vrij van proteïne en glycerine. Let op: doordat er Parkii Butter en Cetrimonium Chloride inzit, kun je dit in combinatie met je lage porositeit beter niet gebruiken als je niet van plan bent om een claryfying of final wash te gebruiken. Anders heb je kans op (product) build up.

cg deep conditioner

 • Alikay Naturals Avocado Cream Masker *Dit masker is een van mijn favorieten (net als het rechter masker waarover zo meer). Het is proteïne- en glycerinevrij. Door de filmvormende conditioning agent Stearalkonium Chloride, kan er over tijd build up ontstaan. Dus zorg dat je je haar regelmatig goed reinigt. Verder bevat aloë vera blad extract. Daarnaast bevat het onder andere ook advocadobutter, olijf,- advocado- en pepermuntolie.
 • SheaMoisture Manuka Honey & Mafura Oil *
  Het bevat glycerine, proteïne, honing en shea butter. Er zit ook mango butter, kokos- en baobabolie. Verder zit er ook aloe vera blad sap extract en panthenol in.  Mijn lage porositeit, fijne haar reageert hier top op! Al gebruik ik het niet elke wasdag.

Zoek je meer inspiratie? Bekijk dan zeker mijn artikel met cg maskers.

Lage porositeit CG leave in conditioners

 • Camille Rose Naturals Curl Moisture Milk *
  krullend haar en pluis in winterDeze milk is super hydraterend en bevat geen glycerine en porteïne. Wel zitten er de humectanten sorbitol en slippery elm bark in. Verder bevat het aloe vera blad extract, castor-, macademia-, rozenbottel-, rijstgraan- en advocado-olie in,Al met al is het een olie-achtige leave in, die ik erg fijn vind, met name als het super nat of droog weer is, doordat er geen glycerine inzit. In het filmpje hieronder zie je de eerste keer dat ik het gebruik, de foto hiernaast is het resultaat na een paar keer ‘oefenen’ =).
 • Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture
  Ondanks dat de producten van dit merk enige tijd op mijn to test lijstje staan, nog niet getest. Maar het is dus geschikt voor lage porositeit haar: het bevat in aloe vera blad sap, panthol en zonnebloemolie.
 • Eden Bodyworks Jojoba Monoi *
  Zowel proteïne- als glycerinevrij. Bevat aloe vera bladsap, hydroxyethylcellulose, kokos-, jojoba-, wortelzaad-, camille- en amandelolie. Deze leave in heb ik 1,5 jaar geleden geprobeerd, was toen geen fan, maar mijn haar was toen nog in transitie. Dus voor de helft erg beschadigd en niet beschadigd.
 • Aunt Jackie’s Quench Leave in *
  In dit product zit glycerine en proteïne. Wat er nog meer in zit vertel ik je in onderstaande filmpje met een  nieuwe  budget routine.

Wil je meer suggesties voor leave in conditioners? Bekijk mijn overzicht met cg leave in conditioners ter inspiratie.

CG Creams: krullen producten voor lage porositeit haar

 • lage porositeit productenNoughty Wave Hello Taming Cream *
  Deze cream bevat glycerine en mango butter. Daarnaast zit er Disodium EDTA in. Curlbot isitcg.com waarschuwt voor de opbouw van metalen bij veelvuldig gebruik. Zelf vind ik het een fijne cream.
 • Taliah Waajid Curly Curl Cream.
  Is glycerine- en proteïnevrij. Bevat de humectant Glyceryl Stearate en shea butter.

Gels voor lage porositeit

 • Camille Rose Curl Maker
  Vrij van glycerine en proteïne. Dit is een van mijn favoriete gels, je hebt er weinig van nodig en ik kan gebruiken op dagen dat mijn haar gevoelig is voor glycerine.
 • lage porositeit haar verzorgen mijnkrullen.nlCantu Custard.
  Bevat glycerine en proteïne. Ondanks dat hier zware oliën en butters zoals sojaboon-, kokos- en olijfolie en shea butter inzitten doet mijn haar het goed met dit product (zie foto).De gel bevat ingrediënten waaronder filmvormende humectanten als netelextract, aloe vera blad sap en pectine. Maar ook de oliën avocado-, druivenpit-, macadamia-, jojoba-, amandel-, en camille-olie. Ook bevat het mango butter en marshmallow wortel extract.
 • Eco Styler Argan Gel
  Deze gel is super betaalbaar en je hebt er maar weinig van nodig, daarnaast geeft het een harde hold en is hij non flaky. Het bevat glycerine, proteïne, arganolie en Tetrasodium EDTA. Het laatste ingrediënt kan bij gebruik volgens isitcg.com zorgen voor onbedoelde metaal-opbouw.

Wil je meer inspiratie voor gels? Bekijk mijn artikel met curly girl methode gels.

Olie voor lage porosoiteit haar


lage porositeit productenNadat de gelcast is opgedroogd, wil je deze voorzichtig breken door het haar te  kneden. Zelf gebruik ik hier graag een olie voor. Onder andere:

Dit soort oliën zijn onder andere te koop bij Holland & Barrett.

DIY producten voor lage porositeit


diy recepten krullend haarWil je testen wat voor jouw haar werkt? Dat begrijp ik daarom zette ik een aantal recepten geschikt voor lage porositeit op een rijtje, inclusief de voordelen van de ingrediënten die je dan gebruikt. Het receptenboekje koop je voor € 1,99. Je koopt hem hier.

Credits

Dit artikel heb ik samengesteld op basis van mijn eigen ervaring en met behulp van isitcg.com en deze twee websites:

Vogue.com: King, A. 31-07-2020. The Best Prodcuts to Care For Low Porosity. Consulted on 16 augustus 2020.

Volg je me al op social?

5 gedachten over “Producten voor lage porositeit haar *update*

 1. Hi Sayn,

  Ik ben nog maar net begonnen aan mijn CG-journey. Ik ben overal opzoek geweest naar de Shea Moisture Low Porosity lijn, maar die is al maanden nergens te krijgen.
  ik heb wat van Giovanni geprobeerd, maar nu ik mijn haar beter leer kennen (low porosity, lage tot medium elasticiteit) ben ik al even bezig met de Novex Mystic Black Hair lijn, en ben helemaal fan, het doet al weer zoveel goed voor mn haar. Het masker heb ik eigenlijk nog maar 2x gebruikt, maar lees hier iets over daarna een Final Wash, waarom is dat?

  Daarnaast de gel, nav jouw filmpjes ben ik de Eco Styler Argan Olie gel gaan gebruiken. Super fijn, maar ik merk niets van een harde cast. Er valt niets aan uit te knijpen achteraf, wat fijn is. Op wasdag is mn haar perfect. Maar ik merk niet zo veel van de hold de volgende dag. Dan moet ik echt refreshen, maar krijg heel snel build up. Tot nu toe is refreshen met water het beste, maar ik heb dan bovenop nog niet zo veel volume. Heb jij tips?

  Ik was nu ook wel eens mijn haar met appelcider azijn (verdund met water), het effect is top, alleen de geur blijft best wel lang hangen. Heb jij daar ook wel last van? Ik gebruik daarna nog conditioner, leave in, gel etc, maar toch ruik je het daarna nog.

  Tnx alvast voor je reactie!

  1. Hi Febe, wat leuk dat je bent begonnen met de CG methode en dat het je al veel heeft gebracht!

   Ja de Shea Moisture Low Porosity lijn is een beetje problematisch verkrijgbaar de laatste tijd, wat jammer is, want het zijn echt super producten voor curlies met een lage porositeit!

   Novex Mystic Black haarmasker heb ik laatst voor het eerst gebruikt en die is inderdaad super fijn! Je hoeft overigens de final wash niet na je masker te gebruiken, wat ik zelf doe, is het 1x per maand gebruiken (i.p.v. een duurdere cleansing shampoo), om alle build up te verwijderen van met name mijn hoofdhuid. Want de snelle build up herken ik wel.

   Dat refreshen is heel herkenbaar, mijn haar ziet er niet uit als ik het niet doe. Helaas is het niet refreshen niet weggelegd voor elke curly:). Je zou eens de ingrediënten van je shampoo, conditioner, leave in en de gel door isitcg.com kunnen halen. Het kan zo maar zo zijn dat er in alle producten ingrediënten zitten die potentieel kunnen zorgen voor build up op fijner haar (en in sommige gevallen ook lage porositeit). Ik heb dat bijvoorbeeld als al mijn stylers polyquaterium’s bevatten, dan krijg ik snel jeuk en build up. Je zou dan kunnen uitproberen of het helpt om een styler zonder dat ingrediënt te gebruiken (of de build up dan minder is). Dat kun je makkelijk doen door bijvoorbeeld een keer lijnzaadgel te maken en te gebruiken (dan hoef je niet direct iets nieuws te kopen). Is er minder build up dan kan het helpen een van de stylers te vervangen met een styler die geen build up gevoelige ingrediënten bevat.

   Wat betreft de gel cast – dat herken ik ook, ik heb niet heel vaak en cast en als ik het de ene keer wel heb dan kan het de volgende keer zomaar niet aanwezig zijn. Hopelijk helpt dit je weer een beetje op weg, liefs Sayn

 2. Hoi, zie dat de smoothie van shea moisture nergens meer verkrijgbaar is. Heb je een andere crème die je nu gebruikt en die je aanraadt? Heb ongeveer hetzelfde haar als jij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *