Mijn favoriete CG krullen routine van het moment

Op verzoek van curlies een kleine update van mijn kant… Waarover hoor ik je denken? Nou over mijn huidige krullen routine! Dus wil je weten welke producten ik op dit moment gebruik voor mijn krullen? Je leest het in dit artikel.

Mijn routine bestaat uit aardig wat producten die van hetzelfde merk komen en bevat overwegend proteïne. Dit omdat het goed werkt voor mijn krullen. Dat heeft dan weer te maken met mijn haarspecs. Deze zijn lage/medium porositeit, medium elasticiteit, lage/medium dichtheid en krultype 3. Wil je weten hoe je jouw specs achterhaalt? Je leest het in mijn artikel over gezond haar krijgen.

Mijn huidige krullen routine

Ik gebruik de producten in de volgorde waarin ik ze hieronder noem.

Wassen

De bovenstaande producten koop ik in de winkel bij Kruidvat/Etos of  online bij Bol.com of een krullenshop. Met de shampoo doe ik minimaal 3-4 maanden, de conditioner minimaal 1 maand en de maskers meerdere maanden.

Wil je meer producten inspiratie? Check dan ook:

Stylen

krullen routineVan elk van deze producten gebruik ik maar een beetje. Daarom doe ik er lang mee. Ik vermoed dat ik met de As I Am 1,5 maand doe, de Curly Girl Movement producten 3-6 maanden (de milk gaat harder dan de gel) en de Moistful Curl gel 6+ maanden.

Wil je meer producten inspiratie? Check dan ook:

Refreshen

  • Ik maak mijn haar vochtig met een watermist-spray.
  • Breng vervolgens de Leave in van As I Am verdunt aan opgevolgd door de Moistful Curl gel.
  • Indien nodig herhaal ik de hele routine om meer definitie te krijgen.

Wil je meer producten inspiratie? Check dan ook:

Tools

  • Verder slaap ik met met een (imitatie) satijnen sjaaltje op mijn haar heen.
  • Slaap ik op een (imitatie) satijnen kussensloop.

Porositeit uitgelegd

Elasticiteit uitgelegd

Fotocredits: Photo by Curology on Unsplash 

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *