Krullend haar stylen: how to?

Zoek je goede tips om krullen haar te stylen? Regelmatig vragen curlies via social media me welke producten ik aanraad. Ondanks dat het zeker goed is om te kijken naar je haar specificaties en of hoeveel proteïne je haar nodig heeft. Ligt het er niet mooi uitzien van je krullen vaak aan hoe je de styling van je krullen doet. Net als dat het wassen van krullend haar afwijkt van wat we leren in de reclames van beautymerken. Geldt dit ook voor de styling van krullend haar. Daarom de hoogste tijd voor styling tips!

Krullend haar stylen tip

In mijn nieuwe video op YouTube deel ik een paar handige styling tips voor krullend haar. Denk hierbij scrunchen, micro ploppen, pulsing, nat/vochtig stylen en meer. Bekijk de video hier onder.

Krullend haar stylen tips tegen pluis

In mijn artikel waarin ik verschillende manieren probeer om pluizig haar tegen te gaan. Deel ik naast tips als zelfgemaakte lijnzaadgel als styling product voor krullen, ook styling tips voor krullen. In dit artikel vind je tips om je krullen nog beter te stylen.

Styling Tips Krullen #1: Raking

Styling Tips KrullenJe wrijft het product tussen je handen, om het vervolgens met je vingers het door je haar heen te kammen. Het helpt bij het ontwarren en zachter maken van het haar. Als je bij je puntjes bent en je hand losjes schud, dan vallen je krullen in hun meest natuurlijke manier. Zelf gebruik ik dit voor de verdeling van het product en om mijn haar te ontwarren.

Tip voor het stylen van krullend haar #2: Praying Hands

Bij de biddende handen techniek (ook wel clapping hands method genoemd) wrijf je het product op je handen en maak je een biddende beweging zoals de biddende emoji, met je haar tussen de twee vlakken handen. Je gaat dan van boven helemaal naar beneden met je handen. Dit helpt bij het zachter maken van je haar en het pluisvrij stylen. Daarnaast zou het ook helpen om je krulpatroon op te rekken. Zelf gebruik ik het voor de verdeling van het product, pluisvrij stylen en kruldefinitie (met name bij refreshen).

Krullend Haar Styling Tip #4 – scrunching

Ook bij scrunching wrijf je eerste het product tussen je handen. Vervolgens maak je een knijpende/knedende beweging van de puntjes richting de wortel. Het helpt bij het creëren van krullen in nat haar en ‘krullenbundeltjes’ maken. Hierdoor krijg je dan weer meer pluisvrije kruldefinitie . Het is belangrijk je haar vochtig/nat genoeg te houden bij het scrunchen om effect te hebben. Ik gebruik deze techniek om meer definitie te krijgen. Door mijn hoofd alle kanten op te draaien zorg ik ook voor meer volume. 

Krullen Stylen Tip #5: pulsing

Een variatie op de scrunching is pulsing het meerdere keren knijpen van het haar. Dit doet me sterk denken aan squish to condish waarbij je in nat haar water of product knijpt en wat dan een squishing geluid maakt. Alleen knijp je hierbij veel achter elkaar. Ook deze techniek helpt bij het pluisvrij stylen en kruldefintie te creëren.

Krullend haar styling tip #6: Squish to condish

In het filmpje benoem ik het kort, maar squish to condish gaat over het stylen van je krullen op nat haar. Zo nat dat wanneer je er in knijpt het een squish geluidje maakt. Vandaar de term… Het voordeel van deze techniek is dat je haar erg nat is, waardoor het extra veel vocht op neemt, droog haar is een van de grootste uitdagingen bij krullend haar. Zelf style ik op het moment liever op vochtig dan kletsnat haar, omdat dit mijn droogtijd (lage porositeit) verkort.

Producten

Merk je dat je krul uitzakt, probeer eens 1 product uit als basis bv. een leave in conditioner + een gel of mousse, of een cream + gel of mousse. In het artikel curly girl methode styling producten? vind je inspiratie voor producten, op basis van je haar specs.

Krullend Haar Stylen: na het aanbrengen van styling producten

Okay alles zit er met een of meerdere van bovengenoemde technieken in. Hoe ga je nu verder?

Micro plopping
Knijp overtollig vocht en haarproduct eruit met een microvezel handdoek (of katoenen t-shirt). Dit zorgt ervoor dat je haar niet te zwaar wordt, waardoor je niet inlevert op volume. Deze techniek zorgt voor het behoudt van definitie en volume. Het kan helpen bij het sneller droog te krijgen, dit werkt voor mij overigens niet (lage porositeit). Ik gebruik het wel elke wasdag, omdat ik het gevoel heb dat de haarproducten beter worden opgenomen in mijn haar en mijn krullenbundeltjes beter bij elkaar blijven.

SOTC
Na het stylen met gel kan het zijn dat je een gelcast (hard geworden gel) krijgt. Deze kneed je eruit, dit noemen we: Scrunch out the crunch. Zelf heb ik bijna nooit een gelcast, maar ik kneed mijn haar wel altijd een paar druppeltjes olie, om mijn haar te fluffen en bundeltjes op te breken. Je kan ook gewoon je handen gebruiken of een satijnen sjaal.

Extra Styling Tips voor je krullen

  • Houd je haar nat of vochtig tijdens het stylen, gebruik hiervoor een bakje water, een plantenspuit of een watermistspray.
  • Breng producten zoals onder andere leave in conditioner, cream en/of gel verdunt met water aan. Je kunt eventuele meerdere lagen aanbrengen, maar te veel is lastiger weg te halen.
  • Style aandachtsgebieden juist met onverdunt product. Zo de haargrens met mijn voorhoofd voor mij een aandachtsgebied, die style ik altijd dubbel en zonder het product te verdunnen.
  • En last but not least, je bent geen standbeeld dus beweeg je hoofd tijdens het stylen =).

Dit waren de tips om krullend haar te styeln. Deel je hieronder ook jouw beste tip?

 

Have a curlylicious dag!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *