Even over je krullen wassen – Tips over krullend haar wassen vind je hier.

Heb jij vragen of twijfels over je krullen wassen? Je bent niet alleen, want als curly blijft het een zoektocht. Want hoe vaak is te vaak? En hoe vaak te weinig? Welke shampoo en conditioner combinatie zijn nu het beste als je krullend haar gaat wassen.

Krullend haar wassen, er komt heel wat bij kijken. Zo moet je nadenken over:

  1. Het type krul of de typen krul die je hebt.
  2. De juiste verzorging voor jouw krullen (hydrateren/voeden of proteïne)
  3. Welke producten zijn dan het meest geschikt om jouw krullen te wassen?

In dit artikel hebben we de tips voor krullen wassen van de curlies uit onze curly community voor je op een rij gezet. Je leest welk type krul de curly heeft, hoe vaak hij/zij haar/zijn krullen wast en welke shampoo en/of conditioner wordt gebruikt. Wel zo handig als je tips zoekt om krullend haar te wassen. Eerst een filmpje met de uitleg HOE je je krullen dan kan wassen (van Sayn)

Krullen wassen: type 2C, type 2C/3A & 3A

Krullentype 2C

2C – Maryvonne

“Ik was het ongeveer 2x per week en gebruik zo min mogelijk stylingproducten.”

2C – Danielle

“Mijn haar was ik 2x per werk en ik gebruik 1x per werk een haarmasker. Ik ben nog steeds zoekende naar de juiste producten.”

Krullentype 2C/3A

2C/3A – Marianne

“Ik was mijn krullen 1x keer per week met een milde shampoo (Maria Nila Heal) en na het wassen een klein beetje serum en leave-in conditioner (Revlon UniqueOne). Föhnen doe ik vrijwel nooit, ik laat het aan de lucht drogen en zit er zo min mogelijk aan. Soms een beetje Air Dry Waves van John Frieda om mijn krullen wat steviger te maken. Mijn tip: zo vaak mogelijk aan de lucht laten drogen en zo min mogelijk föhnen, mijn haar is er enorm van opgeknapt!”

2C/3A – Naziha

“Ik was mijn krullen gemiddeld 1x per week. Alleen met water. Héél soms shampoo of conditioner zonder troep erin. Verder gebruik ik voornamelijk alleen nog kokosolie. Alleen nog eens mousse als ik mijn haar echt moet wassen, maar daar dan geen zin in hebt en mijn krullen er toch fatsoenlijk uit wil laten zien haha.”

2C/3A – Anke

“Ik was ze 2-3x per week en ik gebruik alles van John Frieda dream curls”

Krullentype 3A

3A – Desire

“Ik was mijn haar elke dag met conditioner van Andrelon voor krullen.”

3A – Marc/Anjo

“1x per week alles van Syoss en Biosilk als afsluiter voor op nat of droog haar.”

Krullen wassen: type 3A/3B, type 3B, type 3B-3C

KrullentType 3A/3B

3A/3B – Tamara

“Ik was sinds dat ik werk om de dag mijn haar met shikakai/amla/brahmi. Conditioning koffie of melassestroop/acave.”

3A/3B – Wendy

“Ik was het elke dag met Kevin Murphy Repair Me shampoo en conditioner. Ik heb het echt geprobeerd maar voel me fijner met fris gewassen haar. Daarnaast heb ik na een nacht altijd een afdruk/plooi van het elastiekje.”

Krullentype 3B

krullen wassen - krullend haar wassen

3B- Lemmia

“Ik heb last van steeds dunner wordend haar en heel pluizig. Ben nu nog zoekend naar goed verzorgende shampoo. Net begonnen met shampoo en conditioner van de Bodyshop zonder parabenen. Nu 3x mee gewassen. Het voelt fijn. Ik was 1-2x per week mijn haar. Is dat veel?

Ik gebruik daarna leave in crème van Kruidvat of Glisskür. Ik zoek eigenlijk iets waardoor het pluizen weg gaat en mijn krullen wat meer definieert en misschien ook het dunner worden tegen gaat.
Olie (olijf of arganolie) maakt mijn haar altijd zo pluizig na het wassen. Kokosolie heb ik nooit geprobeerd. Ik kom het hier vaak tegen. Helpt dit goed tegen pluizig haar?”.

Reactie van Naziha: “Kokosolie wordt vloeibaar boven 25 graden (ik weet het niet meer zeker. Het kan ook hoger zijn). Daaronder is het dus hard (er). Je kan je pluizige haren zo bij elkaar houden. Ik gebruik het ook voor mijn droge punten. Kijk dus wel uit met de hoeveelheid die je in je haar smeert. Bij warm weer blijft het vloeibaar. In de winter werd m’n haar hard door de kokosolie, maar niet bevroren!”

3B – Susanne

“Ik was 2-3 x per week mijn haar met John Frieda Frizz Ease krullenshampoo en conditioner. En daarna lekker een beetje olie erin en een krullenschuimgel van Syoss.”

Krullentype 3B/3C

3B-3C – Ruby

“Mijn krullen was ik 1 keer in de 2 maanden met shampoo. Tussendoor CO-Washen. Na het shampoo wassen doe ik er kokos of olijfolie in. Tip: hele dag/avond erin laten en niet eruit wassen alleen je haar nat maken en je eigen krulspul erin. Nog een tip: na je haar wassen/co-wassen een keer ook helemaal NIETS in je haar. Doe je haar in een vlecht of knot en laat het zo puur natuur drogen. “Moet je natuurlijk niet de deur uit . Dat doet wonderen voor het haar.”

Krullentype 3C

3C – Pamela

” Ik was mijn haar 1 x in de 3 à 4 weken!!! Anders hou ik geen haar over…. Af en toe shampoo maar liever niet en crèmespoeling verschilt maar altijd zonder troep…. Ik gebruik sulfaat vrije producten, maar ik probeer iedere keer iets anders…. Dus heb geen andere voorbeelden.”

Type onbekend

Bob

“Ik was mijn haar 2-3x per week, afhankelijk van werk en sport. Ik ben absoluut niet trouw aan één merk shampoo. Wel ben ik trouw aan de gel van Andrelon, en dan een mix van Rework Putty en Restyle Gum.”

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *