CG methode producten styling producten voor krullen *update*

Lieve curly, in dit aritkel vind je een cg methode producten lijst. Op deze lijst sorteer ik styling producten voor krullen aan de hand van haarspecs (porositeit en elasticiteit). Je vindt op deze uitgebreide pagina suggesties voor krullen shampoo’s, conditioners, leave in conditioners en gels. Dit is geen op maat gemaakt advies, maar dit helpt je zeker op weg!

Ken je de CG methode nog niet? Check dan eerst het artikel Is de curly girl methode iets voor mij.  Maar liefst 54% van de MijnKrullen.nl community gebruikt deze methode (gedeeltelijk of helemaal). Het is voor mij een mooi vertrekpunt voor mooier en gezonder haar geweest!

Wat vind je allemaal in dit artikel over Curly girl methode producten?

Neem vooral ook een kijkje op de pagina met tips over je krullen routine. En houdt er rekening mee dat fabrikanten hun formules weleens wijzigen – waardoor iets op eens niet meer CG proof is. Dus check dit altijd met een van de in dit artikel genoemde databases om je producten te checken.

MijnKrullen Journal

Over deze lijst

krullen producten cg proofMeerdere keren per week vragen curlies me met ze mee te denken om hun krullen beter te verzorgen met de juiste producten. Wie ik ben? Sayn. Op de foto hiernaast zie je mijn haar ongeveer 2 jaar geleden (links). En mijn haar nu (na een big chop en goede producten voor mijn haar) meer hierover in mijn artikel Haargroei Stimuleren.

Ik ben geen kapper, maar heb de afgelopen jaren behoorlijk wat geleerd over de ‘krul’ en hoe je ze goed verzorgt. Het begint als je het me vraagt niet bij producten – maar bij je haar echt kennen. Laatst vroeg ik aan mijn 9.000+ curlies tellende community op Facebook of ze hun haarspecs kennen. Slechts 45% kent hun haarspecs. Die haarspecs kennen vind ik hét begin van je reis naar mooiere krullen. Wil je de testjes doen om je specs te achterhalen? Ze staan in het artikel over gezond haar.

Styling producten voor krullen: cg methode producten lijst

Je kent je specs? Kijk dan eens naar deze CG proof producten combinaties:

Weet je niet honder procent zeker wat je specs zijn. En wil je niet te veel geld uitgeven (zowel voor je portomonnee als het milieu? Begin dan met de DIY alternatieven en kijk vanuit daar wat je haar nodig heeft en wat je wel of niet wilt kopen.

Elasticiteit

In dit overzicht vind je termen als elasticiteit. Zegt dit je niets? Lees dan eerst het artikel dat gaat over je beschadigd haar herstellen? Begin met je elasticiteit. Hier lees je ook waarop te letten als je je elasticiteit wilt verbeteren. In de basis ga ik niet uit van extremen als ik curlies adviseer over producten. Dus geen 100% proteïne rijke versus 100% hydraterende routines. Ik hou van balans, ondanks dat ik het zelf 1,5 jaar niet heb gehad met toch mooie resultaten. Waarom dan toc kiezen voor balans? Omdat je krullen nu eenmaal beide nodig hebben. En daarnaast heb ik recent een overschot aan vocht in mijn haar gehad gehad – dan leer je het wel ;-).

Haarproducten bij lage porositeit & lage of hoge elasticiteit

Let op: bij lage porositeit en lage of hoge elasticiteit kan het fijn zijn om ook een (milde) proteïne behandeling aan je routine toe te voegen (bijvoorbeeld 2-4x per maand). Probeer dit eerst eens uit met een DIY-recept, zoals DIY rijstwater voor haar. Zodat je niet onnodig geld uitgeeft. Dat is zo ie zo wel een belangrijke. Want de juiste productencombi vinden, blijft een zoektocht. Zelfs als je hem hebt gevonden, kan dat wat je haar nodig heeft veranderen. Stel je bent gestopt met verven. Dan groeit er gezond minder beschadigd haar uit je haarwortels. Die heeft een andere behoefte dan je beschadigde haar. Check regelmatig wat jouw haarspecs op dat moment zijn en wat je nodig hebt om gezond haar te krijgen.

Wil je graag een lijst met 1. styling producten voor krullen met lage porositeit of 2. eco producten met lage porositeit (klik en ga er direct heen).

 1. Producten voor lage porositeit & lage of hoge elasticiteit
Voor het wassen van krullen met lage porosoiteit en lage of hoge elasticiteit was de Low Porosity lijn van Shea Mositure top. Helaas hebben ze deze gecanceld. Dus een nieuwe lijst met opties:

Om te beginnen mijn 100% vrije lage porositeit

cg shampoo lage porositeitShampoo’s

Conditioner

Haarmasker
Gebruik het liefst 1x per week een haarmasker. Zoals bijvoorbeeld dit masker.

Krullen met lage porosoiteit stylen

Leave in conditioners:
Na het wassen begin je met een dunne laag van de leave in voor hydratatie en voeding.

 • Eden Bodyworks Jojoba Monoi *
  Na het wassen begin je met een dunne laag van de leave in voor hydratatie en voeding.
  ? licht zoet
  Proteïne- en glycerinevrij.
 • Camille Rose Naturals Curl Moisture Milk *
  Een super hydraterende milk, die wel erg rijk is – dus je hebt maar een klein beetje nodig.
  ? licht zoet
  Proteïne- en glycerinevrij.

Gels
Zelf gebruik ik vrijwel geen mouse op mijn haar, omdat er vaak ingrediënten inzitten die zorgen voor buildup. Dit hoeft bij jou natuurlijk niet het geval te zijn =). Om alles te sealen gebruik je een beetje van de gel

 • Camille Rose Curl Maker*.
  ?neutraal
  Proteïne- en glycerinevrij.
 • ECO styler Argan gel *
  Om alles te sealen gebruik je een beetje van de gel.
  ?beetje zoals de goedkope oude gel van vroeger.
  Proteïne, bevat glycerine/glycol.

Hoe ik deze producten aanbreng, deel ik in de 2 onderstaande filmpjes. De bovenste is mijn recente routine, die daaronder van augustus 2019, toen had ik net mijn haar ‘mishandeld’ met een highlight-beurt :).

2.  Eco producten voor lage porositeit & lage of hoge elasticiteit
Wassen
 • Shampoo: Tabitha James Kraan Cleanser Golde Citrus bij Bol.com (verschillende maten) of Krullespulle.nl
  Je hoeft je haar niet elke wasbeurt te wassen met een cleanser/shampoo. De CGM promoot zo min mogelijk gebruik, zelf ben ik voorstander van eens per week of twee weken en de andere dagen een appelazijnreiniging afgewisseld met wassen met alleen conditioner. Anders lijdt mijn hoofdhuid te veel.
  ?Fris, citrus (limoen/citroen – niet schoonmaakachtig)
  Proteïnevrij, bevat wel glycerine/glycol/glyceryl.
 • Conditioner & Leave in conditioner: Tabitha James Kraan 4 in 1 Leave in Golden Citrus bij Bol.com (verschillende maten) of Krullespulle.nl
  Deze 4 in 1 conditioner kan je gebruiken als conditioner die je uitspoelt, hoofdhuidbehandeling en leave in conditioner. Je hoeft dus niet nog een aparte conditioner te kopen.
  ?Fris, citrus (limoen/citroen – niet schoonmaakachtig)
  Bevat geen proteïne, met glycerine/glycol/glyceryl.
Stylen 
 • De leave in van hierboven…
 • Gel: Marlie Gel Coiffant Naturel
  Voeg aan het einde van je routine gel toe om je krullen en het vocht te locken.
  ?snoepjes ja echt…, fris
  Bevat geen proteïne, heeft wel glycerine/glycol.

Navigeer snel

Medium of hoge porositeit & lage of hoge elasticiteit

Zoek je een routine met 1. normale of 2. eco producten geschikt voor medium-hoge porositeit en lage/hoge elasticiteit?

Let op: bij een medium tot hoge elasticiteit en lage of hoge elasticiteit is een goede balans tussen proteïne en hydratatie belangrijk. Je haar kan vaak wel tegen heftigere proteïne producten. Maar dit kan ook niet het geval zijn. Lees je daarom zeker in over elasticteit en test op je haar wat je wel of niet nodig hebt (maar zorg altijd voor balans).

 1. Styling producten voor krullend haar met medium – hoge porositeit

Het wassen van krullen met hoge porosoiteit en lage of hoge elasticiteit
 • Shampoo: The Mane Choice Hydhration*
  ?fruitig, tropisch (geen kokos)
  Bevat proteïne (Silk Amino Acids) en humecanten (Panthenol). En bevat in sommige gevallen glycerine/glycol (dat had ik dus…).
 • Cowash: Shea Moisture Co-wash Conditioning Cleanser
  Was je krullen niet te vaak. Zelf ben ik geen voorstander van helemaal niet wassen met een cleanser of shampoo. Sterker nog er gaan steeds meer geluiden rond over dat het niet regelmatig wassen je hoofdhuid meer schade dan gezondheid oplevert! Wissel je shampoo eens af met een co-wash of gewoon door alleen met conditioner te wassen.
  ?kokos, tropisch
  Bevat proteïne (Silk en vegetable protein) en glycerine/glycol.
 • Conditioner: The Mane Choice Hydration*
  ?fruitig, tropisch (geen kokos)
  Met proteïne (Silk Amino Acids) en humecant (Panthenol). Bevat in sommige gevallen glycerine/glycol (dat had ik dus…).
 • Masker: Shea Moisture Mongongo & Hemp Seed Oils High Porosity
  Gebruik regelmatig het liefst een keer per week een masker of deepco.
  ?-
  Bevat proteïne (Hydrolyzed Rice Protein en Hydrolyzed Soy Protein), glycerine/glycol/glycerol en de humecant panthenol. 
Krullen met hoge porosoiteit stylen
 • Leave in: Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore
  Dit was echt mijn favoriet toen ik nog hoog beschadigd haar had (door chemisch stylen).
  ?fruitig, tropisch (geen kokos).
  Bevat proteïne (Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol en Hydrolyzed Rice Protein) en glycerine/glycol en panthenol (humecanten).
 • Creme/Custard/Smoothie: Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie
  Deze werkte alleen aan het begin van mijn transitie goed (hoge, hoge porositeit en lage eleasticiteit). Nu is het te zwaar met name door de kokos – daar houdt mijn haar gewoon niet zo van. Maar dit is een ultime favorite van curlies die aan hun gezonde haar reis beginnen!
  ?kokos, tropisch
  Bevat proteïne (Silk en vegetable protein) en glycerine/glycol.
 • cg producten
  Klik om hem aan te schaffen

  Gel: Bounce Curl Light Creme Gel – weinig hold
  Deze gel is een van de favoriete in krullenland. Zelf was ik er niet zo een fan van, omdat er 1 proteïne inzitten en 2 omdat ik een gel met meer hold fijner vindt.
  ?fris, tropisch
  Bevat proteïne (Hydrolyzed Wheat Protein),  glycerine/glycol en Polyquaternium-10 (kan voor extra build up zorgen bij fijn/dun haar).

 • Gel: Eco Styler Olive Oil Styling Gel – hold
  Rond af met een beetje gel voor de hold. Bij medium en hoge porositeit kan je kiezen voor de argan gel van dit merk. Of de gel met olijf of aloë. 
  ?-
  Bevat proteïne (Hydrolyzed Wheat Protein) en glycerine/glycol.
* cg methode producten lijst

Deze twee producten laten zien hoe lastig de industrie het je kan maken om ‘goede producten’ te vinden. Want… Als ik zowel de conditioner als shampoo door isitcg haal, krijg ik een rode vlag voor de “Ricinus Communis (Castor) Seed Oil”. Terwijl de cg methode producten lijstCurlsbot deze niet als slecht ziet, maar wel een vraagteken plaatst bij het ingrediënt “sodium cocoyl glutamate”. Beide ingrediënten fact check ik op de website tightlycurly.com. En daar staan ze als ‘okay’ op. Deze website laat het checken van ingrediëntenlijsten niet echt toe vandaar dat ik het op deze manier check.

2. Eco producten voor medium – hoge porositeit

Wassen van hoge porositeit krullen met eco producten
 • eco styling producten voor krullenShampoo: Innersense Hydrating Cream Bath (dik, droog of dof haar)
  Dit product heb ik zelf (nog) niet gebruikt. Maar binnen de ECO CG community zijn de curlies erg enthousiast over de prodcuten van dit merk.
  ??
  Bevat proteïne (
  Hydrolyzed Rice Protein) en glycerine/glycol/glyceryl.
 • Of een shampoo zonder proteïne: Tabitha James Kraan Cleanser Golde Citrus bij Bol.com  (verschillende maten) of Krullespulle.nl
  Was je haar niet elke wasbeurt met een cleanser/shampoo.
  ?Fris, citrus (limoen/citroen – niet schoonmaakachtig)
  Bevat geen proteïne, wel glycerine/glycol/glyceryl.
 • Conditioner: Innersense Hydrating Cream Conditioner
  Dit product heb ik zelf (nog) niet gebruikt. Maar binnen de ECO CG community zijn de curlies erg enthousiast over de prodcuten van dit merk. Net als ik enthousiat ben over de gel.
  ??
  Bevat proteïne (Hydrolyzed Rice Protein) en glycerine/glycol/glyceryl.
 • Masker: Marlie masker
  Het masker werkt anders dan anders. Tenminste dat is mijn ervaring ^_^. Het werkt wat stroever dan ik gewend ben, dit komt omdat er geen chemische producten inzitten die de ‘slip’ van het product bevorderen.
  ?zoet
  Bevat proteïne (Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein) en glycerine/glycol.
Stylen van krullen met hoge porositeit met eco producten
 • Leave in conditioner: Marlie Leave In Conditioner
  Dit product heb ik zelf niet gebruikt vanwege de proteïne. Maar binnen de ECO CG community zijn de curlies erg enthousiast over de prodcuten van dit merk. Net als ik enthousiat ben over de gel. 
  ?vanille & grapefruit

  Bevat proteïne (Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein) en glycerine/glycol/glyceryl.

 • eco styling producten voor krullenGel: Marlie Gel Coiffant Naturel
  Voeg aan het einde van je routine gel toe om je krullen en het vocht te locken.
  ?snoepjes ja echt…, fris
  Bevat geen proteïne, wel glycerine/glycol.
 • Gel: Gel Curleé Chromalya* voor hold in combinatie met de Fluide Fixant
  ?zoet, suikerwaren
  Bevat geen proteïne, wel glycerine/glycol.
  * deze gel bevat ongedefineerde ‘alcohol’, dat wordt als uitdrogend gezien. Zelf heb ik dit product geprobeerd en het niet als dusdanig ervaren, vandaar dat het er wel tussenstaat. Wil je 100% CG proof (volgens de methode van Loraine) kies dan de gel van Marlie.

Ik gebruik een gemixte proteïne en hydraterende eco routine in onderstaand filmpje.

Navigeer snel

DIY alternatieven voor CG proof producten

diy recepten krullend haarOp deze website vind je verschillende artikelen over DIY-producten. Waarom? Omdat ik tijdens mijn eigen krullenreis echt belachelijk veel prodcuten heb gekocht, beetje zonde… Vooral als ik ze maar 1x gebruikte, omdat het een totale mismatch was. Meestal gaf ik het dan cadeau aan mijn zus die het vaak ook niet gebruikte (no offense) of aan een van de curly stagiaires. Maar het ding was dat we veelal dezelfde haar specs hadden – dus dat het voor hen ook niet werkte.

Wil je meer DIY recepten ontdekken? Dan is mijn Maak ’t zelf receptenboekje misschien iets voor jou!

Dus… Ging ik ook nadenken over hoe je zaken kunt testen zonder daar meteen producten voor aan te schaffen. Zonde van je portomonne de grondstoffen en nog veel meer. Dit is een van de redenen dat ik actief op YouTube video’s post over reviews en meer. Je kan heel makkelijk toetsen of je haar goed reageert op bepaalde zaken. Dit wordt een doorlink feestje maar doe het vooral. Want deze diy doen het goed op zowel lage, medium als hoge porositeit (in mindere en meerder mate) en op lage en hoge elasticiteit.

 • Reiniging: Appelcider Azijn spoeling
  Sluit de haarschubben, verwijdert build up, verzorgt het haar met diverse vitaminen en mineralen.
  ?azijn achtig, dit vervliegt direct na het uitspoelen.
  Bevat geen proteïne. Bevat geen glycerine/glycol.
 • Conditioner: Rijstwater of een DIY variant
  Verzacht het haar, verzorgt het haar met mineralen en vitaminen, bevordert haargroei, vermindert haarbreuk.
  ?Voeg essential oliën toe voor extra werking + zure geur tegen te gaan.
  Bevat (rijst) proteïne (mild). Bevat geen glycerine/glycol.

 • Masker: DIY haarmaskers
  Verzorg je krullen met wat op dat moment nodig is, ik zet diverse DIY haarmaskers voor je op een rij.
 • Gel: Lijnzaadgel
  Super hydraterend, snel gemaakt, veel hold.
  Vervanging leave in, creme en gel: DIY lijnzaadgel
  ?Voeg essential oliën toe voor extra werking + fijne geur
  Bevat geen proteïne. Bevat geen glycerine/glycol. 

Navigeer snel

Budget Curly Girl producten van het Kruidvat

Het kan zo zijn dat je niet heel veel kan besteden aan je haarverzorging. Nu is het zo dat als je inlevert op prijs je soms ook inlevert op kwaliteit. Natuurlijk hangt het er vanaf wat je vertrekpunt is. Ik ervaar de andere genoemde producten als kwalitatief beter en meer verzorgend. Dit merk je bij het gebruik (haar werd bij mij binnen 1 dag viezig – zie ook video). Daarom ben ik voorstander van DIY producten in plaats van budget producten. Dan weet je in elk geval wat er in gaat en kun je verzorgende ingrediënten gebruiken.

Maar omdat ik niet bepaal hoe jij je haar behandeld, hierbij wel een routine. De shampoo en conditioner koop je online/offline bij Holland & Barret de Nivea producten bij de meeste Kruidvat winkels (en online).

Wassen

 • Shampoo: Petal Fresh bv Rosemary & Mint shampoo
  ?tandpasta met rozemarijn
  Zonder proteïne met glycerine/glycol. Bevat humecanten (Panthenol (Vitamin B5).
 • Of een DIY reiniging: in plaats van een shampoo kun je ook een appelcider azijn reiniging overwegen (zie diy recepten) en wassen met de conditioner. Let hierbij wel goed op de conditie van je hoofdhuid.
 • Conditioner: Petal Fresh bv Rosemary & Mint Conditioner
  Dit is een volume conditioner die sterk naar de ingrediënten ruikt. De conditioner schuimt en is daarmee mij inziens niet geschikt om als leave in te gebruiken. Ik vond de conditioner niet echt heel veel ‘slip’ hebben, waardoor ik hard mijn best doen om het haar te ontwarren.
  ?tandpasta met rozemarijn
  Geen proteïne, wel glycerine/glycol. Bevat humecanten (Panthenol (Vitamin B5).
Stylen
 • Primer: Nivea Volume Styling Primer
  De primer breng je aan in plaats van een leave in. Deze zorgt in mijn ervaring voor bizar veel volume.
  ?chemisch fris
  Vrij van proteïne en glycerine/glycol. Bevat Polyquaternium-37 (kan voor buildup zorgen bij fijner/dunner haar – hier had ik ook last van).
 • Mousse: Nivea Curl Plumping Mousse
  Een stevige mousse waarvan ik twee grote golfballen op mijn haar aanbracht.
  ?zoals mousse ruikt
  Proteïnevrij, bevat zowel glycerine/glycol als humecanten (
  Sorbitol en Panthenol).
 • Gel: Nivea Texture Sculpting gel
  Rond af met een klein beetje ECHT EEN KLEIN beetje van deze gel.
  ?chemisch fris
  Zonder proteïne en glycerine/glycol.

Of de nieuwe budget routine (met proteïne)

 • De dag na deze wasdag maakte ik deze video. En dat zegt misschien wel alles over mijn waarschuwing met (te) goedkope producten.

Navigeer snel

Handige databases om de ingrediënten van je producten te checken

Wil je zelf checken of je producten wel CG proof zijn? Google je ingrediëntenlijst (let op fabrikanten veranderen hun formules dus dit is niet waterdicht. Zo bestelde ik laatst producten die met de nieuwe formule opeens wel glycerine hadden… Nice… Not… But ok, wat kun je er aan doen… Live in een winkel shoppen…).

Na het googlen van de ingrediëntenlijst kopieer je deze en plak je deze in een Krullen Ingrediënten checker. Zoals bijvoorbeeld isitcg.com of Curlsbot.com. Beide zijn niet waterdicht, maar ze helpen zeker.

Waar op te letten bij CG vriendelijke producten?

Lorraine Massey krullenkapper en bedenker van de CG Methode (klik voor meer info over de CG methode) stelde binnen haar methode een lijst aan schadelijke ingrediënten op. Haar methode gaat over het gebruiken van de juiste producten (en dus ingrediënten), de juiste haarroutine (leave in conditioner, olie en gel (de laatste 2 kan je ook omdraaien qua volgorde). Hierover lees je alles in de Curly Girl Bijbel:

Navigeer snel

 

Ingredienten in producten om te vermijden

Wij zetten de lijst met behulp van British Curlies Redactie op een rij. Want een ding wat wij hebben geleerd, is dat gezonde krullen beginnen bij aandacht.

Dus duik je kast in en bekijk de ingrediënten van jouw haarproducten, ja ook die het wel erg fijn doen. Want ondanks dat bijvoorbeeld siliconen door hun soort van plastic laag je haar doen glanzen, verzorgt deze producten voor krullen je krullenbos niet.

Verder kun je je bestaande producten checken op de onderstaande ingrediënten.

CGM vriendelijke cleansersproducten voor krullend haar

 • Cocamidopropyl/coco/babassuamidopropyl betaine
 • Cocoamphoacetate
 • Cocoamphodipropionate
 • Disodium cocoamphodiacetate
 • Disodium cocoamphodipropionate
 • Lauroamphoacetate
 • Sodium cocoyl isethionate

CGM vriendelijke hydraterende alcoholCG vriendelijke alcohol

 • Behenyl alcohol
 • Cetearyl alcohol
 • Cetyl alcohol
 • Isocetyl alcohol
 • Isostearyl alcohol
 • Lauryl alcohol
 • Myristyl alcohol
 • Stearyl alcohol
 • C30-50 Alcohols
 • Lanolin alcohol

Vermijd deze alcohol in producten voor krullend haar

Niet CG vriendelijke alcoholWaarom? Omdat deze soorten alcohol je krullen uitdrogen.

 • Gedenatureerde alcohol (denatured)
 • SD Alcohol (40)
 • Toverhazelaar / witch hazel
 • Isopropyl alcohol
 • (Iso)propanol
 • Ethanol
 • Propyl alcohol

Wassen (wax) en niet natuurlijke oliën die je niet in producten voor krullen wilt
CG methode wassen en oliën om te vermijden

 • Bijenwas
 • Castor-/wonderolie
 • Paraffinum liquidum (Minerale oliën)
 • Bijen- en candeliawas
 • Lanolin
 • Petrolatum

Let op: in water oplosbare wassen en oliën zijn wel geschikt voor je krullenbos. Deze herken je aan de term ‘PEG’. Over PEG is vanuit de ECO discussie ook wat te zeggne.

Siliconen die je wilt vermijden
Siliconen die je wilt vermijden in je haar
 • Cetearyl methicone
 • (Cetyl/Behenoxy/ Bisaminopropyl) Dimethicone
 • Cyclopentasiloxane
 • Stearoxy/ Stearyl Dimethicone
 • Trimethylsilylamodimethicone
 • Dimethicone
 • Amodimethicone
 • Dimethiconol
 • Phenyl trimethicone 

Deze lijst is niet compleet: vrijwel alle ingrediënten in producten voor krullend haar die eindigen op -cone, -conol, -col en –

Sulfaten die je wilt vermijden op de ingrediëntenlijst van producten voor krullend haar
Sulfaten die je niet wilt gebruiken bij krullend haar
 • Ammonium laureth/lauril sulfate
 • Ammonium or Sodium Xylenesulfonate
 • Sodium Laureth, Myreth, Lauryl Sulfate, –  Alkylbenzene Sulfonate, – C14-16 Olefin Sulfonate
 • TEA Lauryl Sulfate
 • TEA-dodecylbenzenesulfonate

Wat een namen, hè?!

Navigeer snel


Special thanks to the British Curly Staf, die 02 oktober 2014 de CGM do’s en don’ts producten op een rij zetten: https://www.britishcurlies.co.uk/2014/10/cg-method-which-products-can-i-use-and-what-ingredients-do-i-avoid/ en @CurlyKayla1996

Heb je zelf een goede tip? Deel hem dan met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Goed om te weten, als je op een linkje klikt van een product te koop bij Bol.com en deze ook aanschaft dan ontvang ik hier een kleine commissie voor.

Volg je me al op social?

5 gedachten over “CG methode producten styling producten voor krullen *update*

 1. Hi,

  Allereerst ben ik heel blij dat deze site bestaat! Zulke handige filmpjes en tips staan er op en makkelijk uitgelegd. De reden dat ik een reactie plaats is omdat ik kan nergens meer de Shea Moisture Multi Vitamin Smoothie vinden! Overal waar ik hem zoek is hij uitverkocht of niet meer leverbaar. Welke andere smoothie zou ik in combinatie met de Shea Moisture Low Porosity en ECO styler Argan gel – hold gebruiken zonder dat ze met elkaar clashen?

  1. Hi Marthe! Bedankt voor je berichtje en compliment! Altijd superfijn te horen dat mijn blog helpt =).

   Wat vervelend dat de smoothie niet meer leverbaar is, hopelijk verandert dat snel, dit was laatst ook het geval met de low porosity leave in!

   Je zou kunnen overwegen om de leave in en gel alleen te gebruiken heb je dat al geprobeerd? Dat zou namelijk ook voldoende kunnen zijn, omdat de leave in hydrateert en de gel helpt bij definitie en pluisbestrijding. Als je haar normaal wel goed reageert op de Keracare zou je kunnen overwegen om ook die eens zonder de leave in met de gel te proberen. Mocht dat allebei niet werken, kun je ook kijken naar de Shea Moisture hibicus & coconut oil smoothie (alleen als de Kera Care die je noemde bij je haar werkt – anders zou ik kokosolie vermijden:)). Laat je me weten of het werkt? If not kijken we vanuit daar weer verder =)

   Liefs Sayn!

   1. Hi Sayn,

    Dank voor je advies. Is de She Moisture hibicus & coconut oil smoothie niet te zwaar voor mijn low porosity haar? Ik heb vorige week alleen de Kera Care gebruikt, dit werkte redelijk en vandaag alleen de Leave-in en de gel aangebracht. Ik heb het idee dat mijn haar nu erg fluffy is en een product mist. Heb je nog tips voor andere smoothies?

    Groetjes,
    Marthe

 2. Hi!

  Een aantal dagen geleden had ik ook al een comment achter gelaten, maar ik weet niet meer op welke pagina en kan hem nu niet meer terug vinden! Maar ik heb alle producten voor lage porositeit & lage of hoge elasticiteit gekocht die jij hier aanraad. Ik gebruik de Leave in: Shea Moisture Low Porosity. Maar overal waar ik kijk is de Creme/custard/smoothie: Shea Moisture Multi Vitamin Smoothie uitverkocht. Welk product kan ik icm van de andere die jij aanraad gebruiken? Welke creme/custard/smoothie raad je aan? Want ik gebruik nu Keracare MOISTURIZING CURLING JELLY WITH JAMAICAN BLACK CASTOR OIL & COCONUT OIL maar daar wordt mijn haar icm met die leav-in heeeeeel plakkerig van, dus dat lijkt mij geen goeie combi! Ik hoop dat je me iets kan aanraden! Voor de rest ben ik echt heel erg fan van je site en help je me ontzettend goed met mijn eigen routine te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *