Waarom zijn sulfaatvrije shampoo en andere sulfaatvrije producten een slim idee voor jouw krullen?

Je hebt er misschien al eens van gehoord of er over gelezen: sulfaatvrije shampoo of shampoo zonder sulfaten. Deze zijn bijvoorbeeld vast onderdeel van de Curly Girl Methode of Co-washing methode (maar dan zonder shampoo :)).

Want haarproducten zonder sulfaten schijnen beter te zijn voor je krullen. Maar waarom? Wij doken in de wereld van sulfaten en zetten voor je op een rij, waarom het gebruik van sulfaatvrije shampoo en haarproducten zonder sulfaten een goed idee is voor curlies.

Waarom is sulfaatvrije shampoo beter voor jouw krullen?

De sulfaten in shampoo hebben vaak de neiging de essentiële en natuurlijke haaroliën te verwijderen. Sulfaten zijn zelfs in staat het pigment uit haarverf te halen. Sterk spul dus. Als je krullen hebt, is het daarom ook slim om jezelf af te vragen of je dat moet willen. Krullen zijn van nature al pluisgevoelig. En krullend haar heeft vaak meer hydratatie en voeding nodig.

Wat is sulfaat dan?

Sulfaat is een redelijk goedkoop type wasmiddel dat wordt gebruikt in verschillende persoonlijke verzorgingsproducten. Waaronder zeep, tandpasta, conditioner, douchegel enzovoorts. Daarbij zorgen sulfaten vaak ook voor ‘schuimend’ vermogen van diezelfde producten.

Doordat sulfaten het haar strippen van natuurlijke oliën, verzwakken de haarzakjes en haarstrengen enorm. Met als resultaat: beschadigde en breekbare krullen. Sommige mensen krijgen een geïrriteerde hoofdhuid van sulfaat, waardoor er roodheid, jeuk en schilfers ontstaan. Als je je haar verft, loont het ook om te beginnen shampoo zonder sulfaten te gebruiken, want sulfaat zorgt dat de verf sneller pigment verliest. Hierdoor zal je vaker moeten verven.

De voordelen van sulfaatvrije shampoo en andere haarproducten zonder sulfaten

  • Verbeter de vochtbalans: door het zachte karakter van shampoo zonder sulfaten, kan je haar weer vocht en oliën absorberen.
  • Herstel en verbeter de natuurlijke haarolie productie: jouw haarzakjes produceren voldoende haarolie om je haar te voeden en de vochtbalans op peil te houden. Doordat sulfaten het haar strippen van deze oliën, worden je krullen bij (langdurig) gebruik van sulfaten bros, droog en onhandelbaar. Door de natuurlijke haarolie voorkom je een droge jeukende hoofdhuid.
  • Behoud de haarkleur langer na elke verfbeurt:  gebruik sulfaatvrije shampoo en voorkom onnodig snel vervagen van de haarkleur naar de verfbeurt.

De 5 voordelen van sulfaatvrije shampoo volgen SulfateFreeShampoos.org

In dit filmpje worden de voordelen van shampoo zonder sulfaten ook gedeeld.

https://youtu.be/_AkECcd8tYM

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *