Stop pluizige en droge krullen met dit DIY masker: Banaan & Avocado

Last van pluizige, droge of saaie krullen? Probeer dit DIY (do it yourself)  haarmasker voor jouw krullen, met verse banaan en avocado.

Wat doen banaan en avocado voor je krullen?

Hydraterend, anti frizz, verzachtend haarmasker voor jouw krullen. Jij maakt het en weet dus wat er in gaat. Hierdoor zeg je in een keer gedag, tegen de extra ingrediënten in kant en klare haarproducten.

Ingrediënten DIY voor krullend haarmasker:

  • 10 minuten
  • 1 Rijpe avocado
  • 1 Rijpe banaan

DIY haarmasker voor krullend haar maken & gebruiken

Mix en prak 1 rijpe avocado en 1 rijpe banaan (in rijpe vruchten zitten meer vitamine en mineralen). Maak een gladde mix, gebruik eventueel een blender of staafmixer. Heb je die niet? Roer dan iets langer door met een vork… 🙂

Verdeel het vanaf het midden van je haar tot aan de puntjes en als je nog wat over hebt kun je ook de wortels een boost geven. Steek je haar op. Laat het masker 3-5 minuten inwerken en was het uit.

Wassen

Je kunt het alleen met water uitwassen, zoals de Curly Hair Methode voor schrijft, alleen conditioner gebruiken zoals bij de co-washing methode of je routine gebruiken (shampoo en conditioner).

Goed om te weten:

Deel deze tip ook met vriendinnen met stijl haar, want het masker is geschikt voor alle haartypes.

diy recepten krullend haarBanaan & avocado dat moet een rotzooi worden. Dat was toch wel mijn 1e gedachte toen de redactie mij vroeg het masker te testen. Maar ik hou wel van een uitdaging en daarom nam ik deze vol goede moed aan :). In dit artikel deel ik mijn ervaring. Wil je graag meer DIY recepten voor krullend haar? Dan is mijn receptenboekje met recepten misschien iets voor jou!

Mijn ervaring  DIY haarmasker banaan & avocado

Het haarmasker met banaan & avocado heeft als voordeel dat het niet stinkt en eigenlijk niet zo heel troep achterlaat. Waar je wel voor moet waken is dat je het goed uitwast, want je wilt later geen stukjes avocado of banaan tegenkomen. Het ruikt lekker. Mijn 1e indruk is dat het een lichte verzorging biedt voor je krullen. Het levert niet direct een wereld van verschil op zoals bij sommige ‘store bought’ haarmaskers, maar het is daarentegen wel 100% natuurlijk en dat spreekt mij heel erg aan. Ik ga het masker met enige regelmaat gebruiken om de effecten op de langere termijn te ervaren. Gezien de vitamine en vetten in zowel banaan als avocado kan ik me voorstellen dat het wel degelijk nut kan hebben. Het haarmasker is misschien geschikter voor een iets minder ‘kroezig’ krultype dan dat van mij.

In tegenstelling tot het diy kokosnootolie, waar mijn haar bij het uitkammen brak, was dit bij dit masker niet het geval. Dat vind ik toch zeker positief.

Goed om te weten voor je oordeelt: Mijn haartype bestaat uit een combinatie van 3A, 3B en 3C

Het is goed om te weten wat voor haartype ik heb, voordat je oordeelt. Mijn krullen komen ‘gemiddeld genomen’ neer op een combinatie van 3A, 3B en 3C.

Wat overtuigde mij om dit DIY haarmasker banaan & avocado voor krullend haar te testen?

Hydratatie en minder pluis.

Wat had ik nodig? 

10 minuten, 1 avocado, 1 banaan, 1 bakje en je normale haar routine.

Mijn haarroutine van die dag

  • Wassen en conditioner
  • Haarverzorging (anti-klitspray, voeding voor de puntjes, moisturizer en haarolie)
  • Luchtdrogen

En gaan met die banaan ;-)!

Heb ik iets gemist? Laat het me dan weten! Heb je hem zelf getest ik ben erg benieuwd naar
1. Jouw type(n) krullen
2. Jouw ervaring

Met dank aan AlexandrasGirlyTalk op Youtube.
Foto credits: https://pixabay.com/nl/glijden-omhoog-gevaar-achteloos-709045/

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *