Pluizig haar bij vochtig weer

Gaan jouw krullen spontaan in de pluis-stand bij vochtig weer? Helaas herkennen veel curlies dit! Daarom dit artikel, inclusief een concrete tip om het tegen te gaan en de uitleg waarom je haar juist met vochtig weer kan gaan pluizen! Liefs van Sayn


Helaas een veel te herkenbaar beeld: pluizig haar bij vochtig weer. En dat terwijl het in ons land toch best vaak vochtig is… Dus hoog tijd om deze uitdaging eens te tackelen. Want je kent het vast wel: het is vochtig buiten én *boom* je bent een grote pluizen bol! Gelukkig zijn er enkele tricks en tips die je kunt uitproberen om bij vochtig weer je haar minder te laten pluizen! Zoals je van me gewend bent speciaal voor pluizig haar bij vochtig weer als je krullen hebt. Oh ja en ze zijn ook curly girl methode proof!

Krullend haar bij vochtig weer: hoe ga je het tegen?

Ik val meteen met wat tips binnen. Die kun je gewoon direct morgen toepassen. Allereerst lees mijn artikel met 11 tips tegen pluis voor krullend haar. Wellicht staat daar de gouden krullen tip al tussen! Verder kun je ook één of meerdere van onderstaande tips proberen:

  • Probeer allereerst om meer vocht toe te dienen. Krullen pluizen zoals de bedenker van van de Curly Girl methode Lorraine in haar boek schrijft (een aanrader!) alleen omdat ze vocht te kort komen én die zoeken in de lucht om ons haar heen (is pluis). Interessant, niet waar? Zelf merk ik dat ik mijn haar heel mooi kan stylen en dat er dan toch een pluislaagje kan ontstaan als ik bij het stylen niet voldoende water heb gebruikt. Dus dit is zeker het proberen waard.
  • Een ander ding dat je kan proberen is het gebruiken van iets meer haarproducten. Dus stel je voor je styled je krullen met een (CG) leave in conditioner en een gel, breng dan eens 20% meer aan.
  • En als laatste tip sluit je stylingroutine af met een product, in veel gevallen zal dit de (CG) gel of (CG) mousse zijn zonder glycerine. Heb je geen gel zonder glycerine in huis? Voorkom verspilling en maak eens lijnzaadgel goedkoop en super hydraterend.

Wil je bijhouden of dit voor jouw krullen ook werkt? Dan helpt de MijnKrullen Week Journal je daar bij! Hiermee houd je eenvoudig week voor week bij wat je voor producten hebt gebruikt én wat jij en je haar daar van vonden! Handig! Je bestelt hem in mijn winkeltje.

MijnKrullen Journal

Let op het weerbericht: krullend haar bij vochtig weer

dauwpunt pluis krullenIs je weleens opgevallen dat je niet alleen pluizend haar krijgt bij vochtig weer, maar ook als het best warm is? Dat heeft te maken met de dew points, of in good old fasioned Dutch: dauwpunten. In het kort is het dauwpunt de temperatuur waarbij de lucht met waterdamp is verzadigd (bron: Wikipedia.org) . Bij een dauwpunttemperatuur is de lucht dus 100% verzadigd en kan er nevel, mist of dauw kan vormen, of zelfs regen. En precies dat is waarom het slim is om naar meer te kijken dan alleen de luchtvochtigheid die in percentages wordt aangegeven op bijvoorbeeld je iPhone weer app. Let op: bij het voorbeeld op mijn screenshot is de temperatuur 19 graden en het dauwpunt 12 graden. Dit betekent dat bij een temperatuur van 12 graden de lucht 100% verzadigd is met waterdamp. Wat zegt dit nu? Luchtvochtigheid geeft je al een goede indicatie op pluis, het dauwpunt helpt je nog meer.

Wat betekent dit? Met name iets voor het gebruik van producten met glycerine. Dit wondergoedje trekt vocht aan, ook uit de lucht. Als je haar minder vocht bevat dan de lucht, trekt het vocht uit de lucht aan, maar als je haar vochtiger is dan de lucht doet het hetzelfde, maar dan andersom. Dan maakt het je haar dus droger.

Wil je meer experimenteren met maak het zelf recepten? Probeer dan mijn receptenboekje, geschikt voor alle haartypen ook voor lage porositeit haardiy recepten krullend haar

Volg je me al op social?

2 gedachten over “Pluizig haar bij vochtig weer

  1. Há! Jou(w website) zocht ik 😊 Als pluizige curly dat kroesig wordt bij iedere vorm van vocht, helemaal in elkaar stort bij kroeshaar producten of zware oliën zoals castor, heb ik nog heel wat te lezen bij je. Top website! Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *