Do it yourself: Lijnzaad gel voor jouw krullen!

lijnzaadgel maken doe je zo! MijnKrullen.nl

Meer dan eens schrijven wij (redactie MijnKrullen.nl) over het belang van weten wat er in jouw haarproducten zit. Hoe kun je nu het beste echt weten wat er in jouw haarproducten zit? Door ze zelf te maken! Een van de do it yourself recepten voor jouw krullen is: lijnzaadgel.

Benodigdheden? Water en lijnzaad… Uiteraard kun je zelf ook oliën of citrusvrucht-extract toevoegen voor meer voeding en geur.

Deze gel helpt jouw krullen veerkrachtiger, zachter, verzorgder en bijna pluis vrij te worden. Dat is het proberen waard toch?? 

Skip the line, in dit artikel bespreken we (klik op het linkje om er direct naar toe te gaan):

Dit gebeurde er toen ik alleen DIY lijnzaadgel gebruikte op mijn haar

Mijn haarspecs: lage porositeit, hoge elasticiteit en lage tot medium dichtheid. Minder belangrijk maar leuk om te weten ik heb krultypen 3a-3c. In deze video laat ik je zien hoe je de juiste consistentie van de gel krijgt, hoe ik het op mijn haar aanbreng en wat het eindresultaat is.

Vanaf dinsdag 3 september 2019 vind je hier mijn video REVIEW!!


Recept lijnzaad gel voor krullend haar

15-20 minuten bereidingstijd.

Het recept

 • 50 ml lijnzaad
 • 600 ml water
 • Een pan
 • Een vergiet
 • Een knijpfles/bewaarfles/bakje

Optioneel:

 • 5-10 druppels grapefruit-, pepermunt of andere etherische olie

Altijd al willen weten of DIY lijnzaadgel nu wel of niet werkt? Ik test het voor je! En deze keer test ik de lijnzaadgel voor de camera en gebruik ik alleen de gel als styling product.

DIY haargel met lijnzaad maak je zo

Voor deze DIY lijnzaad haargel, heb je minimale ingrediënten en kookskills nodig…
Je brengt namelijk 50 gram lijnzaad met 600 ml water aan de kook. Je kook het in (zie video), laat het afkoelen en voeg 10 druppels 100% pepermunt olie toe en voilà je kunt je haar stylen. Voor deze review gebruikte ik de gel toen deze nog lauw was. Dit kan me lijkt me geen kwaad, omdat warmte zorgt dat mijn haarschubben openstaan. Met mijn lage porositeit staan mijn haarschubben normaal gesproken best strak op elkaar, waardoor vochtopname een uitdaging is.

De vorige keer dat ik lijnzaadgel gebruikte waren dit mijn resultaten

Ik maakte een artikelen reeks, waarin ik de strijd aanga tegen PLUIS. In Dag pluizig haar, lees je onder andere mijn eerdere ervaring met deze DIY haargel. Ook toen was ik enthousiast.

lijnzaadgel resultaat bij krullen

Hoe refresh je de volgende dag? Ik doe het zo!


De stappen uitgeschreven om deze diy gel te maken

 1. Doe lijnzaad en water in pan en blijf roeren terwijl je het op medium vuur zet
 2. Breng het aan de kook. Laat het 8-10 minuten koken terwijl je af en toe roert
 3. Het goedje is klaar als het een beetje op ei-wit lijkt
 4. Haal de pan van het vuur en giet het goedje af boven een kom.
 5. Voeg de optionele extracten en oliën al roerend toe.
 6. Zet het goedje 5-10 minuten in de vriezer (niet vergeten)
 7. Giet het over in de knijpfles
 8. Gebruiken als haargel

Het is ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Let op het is voedsel, dus ruikt het eerder merkwaardig? Gooi het dan weg.

Tip: je haar is gewend aan haarproducten uit de winkel. Gun het tijd om te wennen aan deze natuurlijke gel. 

Met dank aan het artikel ‘To all the curly girls, love Erica‘. The Happy Hunters blog.

Wat is jouw ervaring met deze gel? Ga je het proberen of heb je nog vragen? Laat het weten in de reacties!

Delen via:

Volg je me al op social?
Tags: , ,

Related Posts

by
Hi lieve curly, leuk dat je mijn blog bezoekt, laat je een berichtje achter? Liefs Sayn
Previous Post Next Post

Comments

  • Floor Bosman
  • 15 april 2020
  Beantwoorden

  Hallo,
  Ik gebruik lijnzaadgel,hoe deze mee te nemen als je b.v. op vakantie gaat. Aangezien dit koel moet bewaard worden.
  B.v.b dank Floor

  1. Beantwoorden

   Hi Floor,

   Goede vraag, heel eerlijk, ben ik vaak een beetje te lui om hem in de koeling te bewaren, dat gaat (zelfs in de zomer) tot 4-5 dagen goed (op mijn wasdag gooi ik hem dan weer weg).
   Om hem tijdens de reis goed te houden, zou je bijvoorbeeld de gel kunnen invriezen en een koelelement inpakken en dat je dan een gedeelte invriest als je op je bestemming bent en de rest in de koeling doet. Of je neemt lijnzaad mee en maakt het daar (moet je natuurlijk wel toegang hebben tot een fornuis :)).

   Liefs Sayn

  • Judy
  • 20 juni 2021
  Beantwoorden

  Hoi Sayn,

  Vandaag zelf de lijnzaad gel gemaakt, nog niet geprobeerd. Maar hij is echt super slijmerig, heb je een idee hoe ik hem wat vloeibaarder kan krijgen?

  Groetjes Judy

  1. Beantwoorden

   Hi Judy,
   Wat leuk!
   De gel is bij mij ook altijd slijmerig, als je hem vloeibaarder wilt, moet je hem minder lang laten inkoken. Ik zou hem eerst een keertje zo gebruiken wellicht geeft ie zo super veel hold. Je kan bij het aanbrengen ook een klein beetje water erbij sprayen in je hand om het ietwat te verdunnen. Ben benieuwd hoe die bevalt! Liefs Sayn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares