Wat doet een microvezel handdoek bij krullend haar? En hoe gebruik je hem?

Zie je ook regelmatig curlies die een microvezel handdoek voor hun haar gebruiken? Wij van de redactie wel, daarom delen vroegen we curlies Joyce en Sayna hun routine en ervaring met je te delen. 

microvezel handdoek feitWeet je wat een super leuk voordeel is van MijnKrullen? Dat je zo nu en dan producten krijgt toegestuurd om uit te proberen. Zo ook de microvezel handdoek van Hairboutique Unique. Eerder gebruikte ik (Sayna) gewoon mijn handdoek en niet eens een katoenen t-shirt (shame shame – I know). Ik gebruikte een tijdje gebruikte een t-shirt en daarvoor een hydrofiele luier, maar dat leek niet echt het vocht te absorberen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met mijn lage porositeit, waar door mijn krullen zeer langzaam (4 uur+) drogen. In dit artikel deel ik mijn routine met de microvezel handdoek voor haar.

De handdoek die ik krijg toegestuurd, is speciaal ontwikkeld voor haar. Maar je hebt uiteraard ook microvezel doeken voor het schoonmaken of voor het sporten. Er zit vooral verschil in het handgevoel. Zo blijf ik bijvoorbeeld met droge handen hangen in de sporthanddoek en niet in de handdoek speciaal voor haar. Let hierbij goed, hoe zacht de microvezeldoek is voordat je hem komt, want voor je krullen wil je zachte materialen. De kosten variëren tussen de € 3-€ 25. Let vooral ook op de afmetingen 🙂 .

Hoe ik de microvezel handdoek in mijn routine gebruik:

  • Mijn wasroutine met deze keer Clean Shampoo Amber Rose van Tabitha James Kraan en de low porosity conditioner van Shea Moisture.
  • Eerst de Tabitha James Kraan 4 in 1 Conditioner Golden Citrus als in leave-in. Dit borstel ik door met de Denman brush.
  • microvezel handdoek krullen resultaatVervolgens voeg ik de Marlie Styling Gel toe en pas ik de kruldefinitie techniek met de Denman Brush toe. Ik scrunch de krullen.
  • Ik plop mijn krullen een half uurtje in de handdoek.
  • Vervolgens laat ik het aan de lucht of met een diffuser drogen.

Het helpt me vooral met het sneller drogen. Mijn haar doet er namelijk met gemak langer dan 4 uur over om aan de lucht te drogen. Met een microvezel handdoek wat minder lang. Daarnaast helpt het in combinatie met de speciale borstel zeker voor minder pluis. Op de foto zie je dat de ene kant meer pluist dan de ander. En ook minder definitie heeft. Ik geef graag eerlijk weer hoe mijn krullen er bij staan. Op de foto heb ik 1,5 week geleden mijn krullen laten highlighten (en dus ook lichter laten maken met een whitener), dat maakt dat mijn krullen nog een beetje gek kunnen doen.

Hoe je je krullen plopt met dit type handdoek legt curly Joyce uit

Joyce plopt haar krullen bijna elke wasdag. Dit doet ze met een douchemuts (wet plopping) of met een microvezel handdoek (dry plopping). “Dit omdat ik echt het gevoel heb dat het voordelen biedt voor mijn krullen. Het dry ploppen helpt bij het:

  • natuurlijke krullenpatroon te stimuleren
  • sneller aan de lucht laten drogen of drogen met een diffuser
  • creëren van volume en textuur bij de wortel
  • tegengaan van pluis

microvezel handdoek dry ploppingWeet je nog niet wat ploppen is en hoe je dat doet? Lees hier meer over dry plopping. Naast het ploppen gebruikt Joyce de handdoek ook om extra water te verwijderen voor ze haar krullen aan de lucht laat drogen of met de diffuser droogt. Dat doet ze door haar punten te scrunchen met de handdoek. “In tegenstelling tot bij het gebruik van een normale handdoek, blijft mijn haar pluisvrij. Bijkomend voordeel? De handdoek zelf droogt veel sneller dan een t-shirt of handdoek. Zo blijft er dus geen kletsnatte handdoek of kletsnat t-shirt in je badkamer hangen. Daarnaast vind ik het gewoon gek om een t-shirt om mijn hoofd te wikkelen, maar misschien moet ik daar gewoon nog aan wennen…”

Wil je Joyce’ haar gezonde haarreis volgen? Volg haar dan op instagram: Joyous.curls.

Wil je een microvezel handdoek kopen?

Mooi, want bij Hairboutique Unique krijg je korting op je microvezel handdoek! Gebruik de code Mijn Krullen.

Sponsored: Hair Boutique Unique
Slimme curlies shoppen voordelig. Pak je korting.
Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *