Welke krullen kam past bij jouw krullen?

Zoek jij een goede krullen kam voor jouw krullen? Mooi, want een kam voor krullen helpt je om je krullen te ontwarren én te stylen. Maar goed er zijn best wat kammen op de markt, hoe kies jij dan de kam voor jouw krullen? Ik vertel je in dit artikel waar ik op let bij het kopen van een kam voor krullend haar. Wil je liever een borstel voor krullen, lees dan dit artikel.

De voordelen van een krullen kam

Als je nog geen kam voor krullen bezit dan kan het een mooie aanvulling zijn op je krullen routine. Kammen voor krullen kosten niet veel, vragen minder onderhoud dan een borstel en het helpt je bij het ontwarren én stylen van je haar. Nice!

Wat ik zelf fijn vind aan een kam? Ik heb net iets meer gevoel bij hoe ruw ik mijn haar kam dan met een borstel. Hierdoor behandel ik mijn dun krullend haar voorzichtiger dan met een borstel (dan kan ik nogal eens rum borstelen).

Wat is fijner een kam voor krullen of een borstel?

Moet je hier nu echt zo veel over nadenken? Jazeker, want je hebt maar een bos haar, dus die wil je goed verzorgen. En een verkeerde kam of borstel kan je haar meer kwaad dan goed doen. Zoals ik al vertelde helpt een kam voor krullen mij om mijn haar rustig te ontwarren, ik ruk minder aan mijn haar dan met een borstel, waardoor er minder haarbreuk ontstaat. FIJN! Een borstel maakt het wel makkelijker en dus sneller om te ontwarren. Ook kun je makkelijker grote secties van je haar stylen. Wat je fijner vindt hangt dus ook van jou af! Ook helpen sommige borstels om pluisvrij te stylen door de combinatie van pinnen en borstel haren. Wil je toch een overzichtje van krullen borstels? Klik hier.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een krullen kam?

Goede vraag! Kijk voor het shoppen naar je ideale kam voor krullen even naar onderstaande punten. Dit is waar ik op let als ik een kam koop:

  • Een grove krullen kam is altijd een goed idee. Waarom? Het zorgt voor minder frictie, waardoor je de kans op haarbreuk verlaagt.
  • Het handvat, ik vind het fijn om een kam voor krullen goed vast te kunnen houden.
  • De grootte van de kam zelf. Hoe kleiner de kam hoe langer het duurt voor je haar ontward en gestyled is..

Welke kammen zijn er?

Krulkammen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen. Een paar voorbeelden:

Een eenvoudige krullen kam met brede tanden

Dit is een eenvoudige en betaalbare kam, gewoon te koop bij een drogisterij of bol.com.

 

 

3-in-1 kam voor krullend haar

Met een kam als deze heb je de optie om met de grofste kam te beginnen en met de fijnste te eindigen voor de styling van fijne krullen. Persoonlijk houd ik erg van producten met meerdere functies, dat schilt tenslotte weer 2 extra kammen. Ook deze koop je onder andere bij Bol.com.

Haarpick voor volume

Dan de haar pick kam die ik gebruik om mijn haar bij de wortels te liften. Deze gebruik ik dus pas als mijn haar droog is.

Waar kun je een krullen kam kopen?

Zoals hierboven aangegeven kun je kammen bij Bol.com kopen, maar ook bij drogisterijen of online krullen webshops.

Wat is jouw favoriete kam voor je krullen?

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *