Dun krullend haar verzorgen

Haai curly, heb jij net als ik dun krullend haar? En wil je weten hoe je je dun krullend haar kunt verzorgen? Lees dan snel verder!

Gelukkig heb je door je krullen nog iets van volume in je dun krullend haar. Ben jij je dunne krullen zat? En wil je ook een keer een dikke bos haar? Dat begint bij goede verzorging en wat optimistische verleiding… Lees verder en zie hoe je jouw dunne krullende haren goed kan verzorgen.

Mijn eerste advies: Behandel dun krullend haar met zorg!

Je moet het doen met het volume wat je hebt. Maar zorg alsjeblieft dat je haarproducten koopt die je krullen verzorgen, in plaats van alleen je krullen er alleen op het oog goed uit laten zien. Dun krullend haar breekt van zichzelf meer dan dikker krullend haar. Daarom moet je voorzichtig zijn met producten en materialen die met je haar in contact komen. Hoe dan?

Ruwe materialen beschadigden het haar, waardoor je dunne krullen nog sneller afbreken. Dus laat je wollentrui ook in de kast liggen tijdens de wintermaanden… Wat dacht je van slapen op een satijnen/zijde kussensloop, je haar droogdeppen met een t-shirt in plaats van een handdoek.

No go’s voor dun krullend haar

dun krullend haarOm dikker of juist voller haar te krijgen, denk je misschien meteen aan haarextensions. Door extra haren toe te voegen, creëer je een volle bos krullen.. Maar wist je dat dit ook heel zwaar is voor je haar? Door het gewicht kan je haar nog sneller afbreken, en blijft er uiteindelijk helemaal niks meer over. Kortom, dat wil je niet!

Gebruik vooral lichte producten en vermijd verzwarende producten bij je haarroutine. Oké, hoe zit dat dan met mouse? Een perfect product om meer volume te krijgen in je dun krullend haar, toch? Nee. Het zijn juist deze producten die ervoor zorgen dat je haar uitdroogt, beschadigt en nog dunner wordt. Dit komt onder andere door ingrediënten als alchohol en sulfaat. Daarnaast verzorgen ze het haar weinig tot niet. Kijk in plaats van naar deze producten naar lichte haarproducten die geen sulfaat of alcohol bevatten. Wil je weten waarom sulfaatvrije haarproducten een slim idee zijn voor jouw krullen? Lees dit artikel.

MijnKrullen Journal

Nog een advies voor je dunne krullen

Overweeg om de Curly Girl Methode te volgen. Krullenspecialist Lorraine en haar methode worden wereldwijd door ontzettend veel curlies gevolgd – met succes.

De Curly Girl Methode moet je begrijpen lees daarom haar boek over deze methode. Maar bekijk ook dit artikel over deze CG methode goedgekeurde producten.

Dun krullend haar voller laten lijken

kapsels voor krullend haarDun krullend haar is soms moeilijk in model te brengen. Het hangt slap naar beneden en er is geen volume in te krijgen. Toch zijn er een aantal manieren om meer volume te creëren, of het te laten lijken meer volume te hebben. Föhn je jouw krullen? Doe dit dan eens tegen de groeirichting in, zo valt je haar luchtiger en met meer volume.

Ook kan een goede knipbeurt met de juiste kniptechniek je helpen meer volume te creëren, bekijk hiervoor ons krullen kapper overzicht. Vooral over de curlsys-knipmethode horen we veel positieve reacties in de community.

Een andere oplossing om dun krullend haar voller te laten lijken is het op een bepaalde manier verven. Verven, dat is toch slecht voor je haar?! Met de juiste verf en techniek kan je je krullen (afhankelijk van je haar) soms wel verven, zonder al te veel schade toe te brengen. Om een voller te creëren kies je voor een diepe kleur. Let op ga niet je haar bleken! Vraag een kapper met goede verfskills om advies.

Er zijn ook trucjes waarmee je de indruk wekt dikker haar te hebben. Heb je bijvoorbeeld last van dun haar bij de haargrens met je voorhoofd? Of heb je inhammen? Lees dan dit artikel waarin je binnen 1 minuut die inhammen/dunne haargrens voller laat lijken.

Photo by Atihk Bana en Åsmund Gimre on Unsplash.

Heb jij zelf goede tips voor de verzorging van dun haar? Of hoe je het haar voller laat lijken? Deel ze dan met andere curlies door te reageren op dit artikel. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *