Shampoo zonder sulfaten

Curlies weten als geen ander dat een goede shampoo cruciaal is. Steeds meer curlies verwijderen shampoo, conform de Curly Girl Methode helemaal uit hun regime. Ook zweren steeds meer curlies bij shampoo’s zonder sulfaten.

Het is soms lastig om de juiste shampoo te vinden voor je krullen. Als je naar een drogist gaat staan er veel shampoomerken en -typen. De vraag blijft, hoe kies je de juiste shampoo voor jouw krullenbos?!

Daarom zetten we enkele tips voor je op een rij

1. Kies een shampoo zonder sulfaten en siliconen

Ga voor shampoo’s zonder sulfaten en siliconen. Deze drogen je haar niet uit en beschadigen je haar niet met ‘siliconen laagjes’.

2. Kies shampoo’s ontworpen voor krullend of beschadigd haar.

Waarom? Krullend haar is van nature een stuk droger dan steil haar. Shampoo’s voor krullend of beschadigd haar bevatten mildere ingrediënten, hiermee pamper je je krullen tijdens het wassen.

3. Overweeg de Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode volgen zorgt dat je verzorgende producten gebruikt en schadelijke ingrediënten leert mijden.

4. Leer je krullen wassen zonder ze uit te drogen

Lees deze tips om je krullen te wassen zonder ze uit te drogen.

5. Overweeg te stoppen met shampoo

Ga co-washen meer dan 60% van de curlies binnen onze community co-washt. Dat betekent dat zij helemaal geen shampoo meer gebruiken. Of dit bij jouw krullen een optie is? Dat weet je pas als je onderzoekt wat de conditie van je krullen is. Denk aan de porositeit, maar ook zaken als elasticiteit en de haarstructuur zijn van belang. Lees dit artikel over gezond haar en ontdek meer. 

Shampoo zonder sulfaten aanbevolen door curlies uit de community

Maar welke zijn nou de ‘beste’? Wij vroegen de Mijnkrullen.nl community om hulp. Welke shampoo zonder sulfaten de curlies het liefst gebruiken lees je dus hier.

Curlies gebruiken veel diverse merken, maar het meest genoemd zijn Moroccanoil en Ref (verkrijgbaar bij o.a. Haarshop.nl en JohnBeerens.com. Tess, Trendy, Wendy, Yous en Anke zijn er in elk geval erg blij mee – thanks voor de tip!

Andere curlies gebruiken

Marleen: Shea moisture yucca and plantain, sulfaatvrije shampoo, Milou: Rodolphe&co, Saskia: Volume conditioner Hema, Roos: Softn’free, Andrea: Cowash van As I Am, Tineke: Brandnetel shampoo (Tineke) en Hannie: Aloe Vera shampoo. We zetten de shampoo’s zonder sulfaten die makkelijk te verkrijgen zijn voor je op een rij:

Wat is het voordeel van shampoo zonder sulfaten?

Eerder gaven we al antwoord op de vraag: waarom is het gebruik van sulvaatvrije producten een goed idee voor krullen?

De curlies uit onze community delen ook wat de voordelen voor hun krullen zijn:

Rustgevend voor de hoofdhuid:

Debbie vertelt “Shampoo van Lavera is betaalbaar, bevat enkel biologische ingrediënten. En er is een speciale voor een gevoelige hoofdhuid”. En Lianne “Ik was met Loving Blend olijf shampoo, deze is rustgevend voor de hoofdhuid.”

Haargroei

Babs: Mijn haar doet het het beste met Morrocanoil. Best prijzig, maar heb je erg weinig van nodig. Gebruik de crème en olie en bij opsteken de haarlak. Ik vermijd zoveel mogelijk producten waar alcohol in zit. Mijn haar is hierdoor langer dan het ooit is geweest.

Shampoo zonder sulfaten koop je gewoon bij Holland & Barrett (de Tuinen)

Dorien en Jenny prijzen Petal Fresh aan. En dan wel de voluminizing shampoo. Zonder alles. Ruikt heerlijk, echt naar rozemarijn. Ook een goede prijs.

Daphne, Bianca, Annemarie en Saskia bevelen Dr. Organics aloë vera aan. Deze producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Bestel direct

Of gebruik helemaal geen shampoo… Ja, echt niets…

Steeds meer curlies volgen het co-washing regime. Een andere optie voor sulfaatvrije shampoo is natuurlijk helemaal geen shampoo gebruiken. Voor co-washing zijn specifieke co-wash producten beschikbaar. Ilse en Shobha vertellen hoe zij dat aanpakken.

Ilse: “Niet wassen met shampoo. Eerst goed spoelen en dan crème erin. Dit een paar minuten laten inwerken. Kammen en uitspoelen. Krullen worden veel mooier.”

Shobha: “Geen shampoo, alleen co-wash sulfaat- en parabenenvrij. Ik gebruik de producten van IC Fantasia, echt top producten.”

Gebruik jij shampoo? En is deze dan sulfaatvrij? Heb jij ervaring met een goede shampoo zonder sulfaten. Laat het ons weten, wie weet kan je iemand helpen met het vinden van de juiste shampoo.

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *