Knoflook haarmasker: groeihaarmasker

Curly Evelien heeft een groeitip, maak een knoflook haarmasker. Zij gebruikt 2x per week een knoflook haarmasker om de haargroei te stimuleren – en het werkt! Daarom delen we in dit artikel haar knoflook haarmasker recept – het ideale haargroei masker.

Haar ervaring: “Ik ben nu bijna 2 weken bezig en doe het 2 x per week. Schrok me vanmorgen dood toen ik al die babyhaartjes zag. Ik had er wel een paar maar nooit zoveel..”.

Benodigdheden voor het knoflook haarmasker

  • Knoflookteentjes
  • Olijfolie
  • Castor olie
  • Een potje
  • Mesje

Hoe je het knoflook haarmasker maakt?

Het haargroei masker maak je eenvoudig en snel. Vul een oud groentepotje voor de helft met gepelde door de helft gesneden knoflookteentjes. Vervolgens vul je het potje voor 4/5 met olijfolie en 1/5 met castor olie (onder andere te koop bij Holland and Barrett). Laat dit vervolgens minimaal 2 dagen intrekken in de afgesloten pot.

Hoe gebruik je het knoflook masker voor haar?

Breng de olie aan op de hoofdhuid. Wikkel je hoofd in aluminiumfolie en vervolgens een handdoek. Laat het knoflook masker voor haar minimaal 3 uur intrekken. Spoel het daarna uit onder de douche en was je haar goed (om nare geurtjes te voorkomen). Breng je krullen vervolgens op je normale wijze in model. Benieuwd naar goede routines? Bekijk ook eens die van Andrea zij gebruikt onder andere Shea Moisture producten en Bounce Curl Gel.

Wil je andere haarmaskers proberen?

Bekijk ook eens deze DIY haarmaskers:

Deel jij jouw ervaringen ook met ons? Super fijn! Of heb je zelf een goede tip voor langer haar? Laat het ons weten 🙂

Foto credits: https://pixabay.com/en/food-garlic-vegetable-ingredient-2818004/

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *