Tips voor curly kids!

Kleintjes met kroes of krullend haar in huis? Hier een paar tips voor jou. Ook de krullen van onze kleintjes vereisen de juiste verzorging.

Voor alle ouders die het haar van kleine curlies moeten verzorgen, hier een paar dingen waar je aan moet denken. Uiteraard ontdekken ze later hun eigen favoriete haarproducten, maar de basis leggen ze samen met jou aan!

1.   Make it fun

Allereerst, laat je kind weten dat het niet erg is om je haar te doen. Als hij/zij je hoort klagen over het wassen van je haar en hoeveel moeite of tijd het kost, werkt dat door op jouw kind. Zet muziek op en zing samen lekker hard mee. Verzin een spelletje en leid je kind zo even af. De moeder van Lara (van de redactie) zette altijd een stemmetje op waardoor ze altijd hard moest lachen (de stem van een overdreven Amsterdamse kapper). Zo leid je jouw kind ook gemakkelijk af.

2.   Conditioner

Ja, conditioner maakt onderdeel uit van jouw haarroutine, maar ook dat van jouw kleintje. Het maakt het sowieso makkelijker en pijnvrijer kammen. Ook onder de douche. Het uitkammen kan het beste nat gebeuren. Zo creëer je ook geen trauma’s omdat het kammen nooit echt pijn zal doen. En dan wil je zoon/dochter de volgende keer weer makkelijker meewerken omdat ze weten dat het ontzettend mee valt.

3.   Gebruik de juiste producten

Producten speciaal voor kinderen met kroeshaar of krullend haar en het liefst sulfaat en silicoonvrij: dit betekent meestal dat de shampoo of welk ander product je ook gebruikt niet zal prikken in de ogen van je kind. Alweer een zorg minder. Net als bij je eigen haar moet je producten kiezen die het haar zullen verzorgen en niet doen breken. Dus gebruik bij je kind ook sulfaatvrije producten en pas misschien zelfs de Curly Girl methode toe!

4.    Klitten voorkomen

Het uitkammen van hun haar vinden kleine curlies vaak niet heel fijn dus laten we alsjeblieft voorkomen dat er ook nog klitten in zitten. Voorkom klitten, maak voordat je kleintje naar bed gaat twee vlechten. Maak een staart boven op het hoofd. Of drie kleine staartjes voor de kleine curly met kort haar. Het haar beschermen met een zachte of zijde doek om het hoofd van je kind knopen of silk kussensloop en zo het haar beschermen werkt ook. Was je de krullen van je kleintje ’s avonds probeer dan de plopping methode met een t-shirt. Je merkt het al, voorkom slapen met los haar, want dat zorgt voor klitten en haarbreuk.

5. Routine,routine,routine

Je kind vindt het fijn om te weten wanneer de wasdag er aankomt zodat het zich daar mentaal op kan voorbereiden. Dinsdag vaste wasdag? Deel het met je kleintje, zo went hij/zij eraan. Je moet niet op de dag zelf bepalen dat het gaat gebeuren, want als je zoon/dochter het al niet heel fijn vindt om zijn/haar haren te wassen en dan ook nog wordt overvallen door de hele wasroutine werkt hij/zij waarschijnlijk niet echt mee…

Fantastisch – lees je dan vooral in over hoe je de krullen het beste verzorgt – zo groeien ze op trotse krullenbollen! Daarom vroegen wij de community naar tips voor kids met krullen! En zoals we gewend zijn kwamen de curlies van MijnKrullen.nl met veel tips. Curly Marieke vroeg tips voor de mooie krullenbos van haar dochter. En wij zetten de beste tips voor jouw kleine krullenbol op een rij. En ja veel van deze producten bestel je gewoon online!

Gebruik de juiste producten voor kinderen met krullen

Marleen: “Probeer Kevin Murphy producten eens, niet goedkoop maar voordelig in gebruik. En erg goed.” – overigens zien we dit vaker: duurdere producten waar je wel langer meedoet, en die vaak de krullen beter lijken te verzorgen dan andere producten – het proberen waard!

Suzanne: “Yves rocher en dan de voedend en herstellen voor droog haar. Shampoo conditioner en de leave-in lotion.”

Shirely: “Dr. organic pomgraneet shampo en conditioner.”

Carola: “Biosilk! Krijg je het pluizen onder controle en het haar gaat glanzen.”

Hilde: “Wij, zoonlief en ik gebruiken Cantu Shea Butter Leave in Conditioning repair cream! Echt heel fijn” – handig Cantu heeft ook een aantal sulfaatvrije producten voor als je de Curly Girl Methode aanhoudt. – En curly Sarina geeft aan dat Cantu ook een kidslijn heeft!”

Dani: “Ik gebruik Loving Blends en Perfecte Krul van Andrèlon bij mijzelf en mijn dochter van 3. Zij heeft ook zulke krullen.”

Amanda: “Mixed chicks voor kinderen.”

Petra: “Hier ook een blonde krullenbol (6 jr). Ik gebruik Perfecte Krul van Andrèlon. En voor “zachte haren” zoals we dat samen noemen (na shampoo gebruik) gebruiken we (want ik ben zelf ook een krullebol) cremèspoeling eigen merk Kruidvat, cocos. Makkelijk door te kammen/borstelen daarna en dan wat van de Perfecte Krul van Andrèlon. Droogt perfect op. (Ikzelf gebruik dan schuimgel)”

Bestel direct:

Bij krullen & kids: minder kammen en wassen

Sommige curlies zweren bij NIET kammen, maar als je het dan al doet geeft Lis de volgende tip:

“Echt enkel nat kammen met een conditioner, zeker met deze krullen (mijn zoon heeft ze ook zo stevig). Na het kammen met conditioner kokosolie gebruiken (let op: niet op het hoofdhuid). Ik gebruik het zelf ook – werkt bij ons perfect. Oh ja daarnaast niet te veel wassen. Kijk anders eens bij de afro- of krullenkappers… ”.

Miranda: “Met dit haar zou ik er juist niks in doen… Alleen wassen en crèmespoeling (Andrèlon)  laten opdrogen dan zit het mooist. Ik heb zelf ook een dochter met zulke krullen vandaar anders wordt het alleen maar vet”.

Een goede knipbeurt is onderdeel van goede krullenverzorging

Miranda: “Wij…. mijn dochter en ik hebben ook krullen… zij is nu 13…. Ik ben zo snel mogelijk goeie kappersproducten gaan gebruiken…..Ik ben zelf kapster met een eigen salon…. Dus dat scheelt…. toen ze nog jonger was gebruikte we Paul Mitchell.”

Silvana: “Bounce is een kappersproduct voor krullen, verzorgend en daarnaast als je langer haar krijgt de natuurlijke krullen helpt. Daarnaast naar een goede krullenkapper, zoals Velvet Monkey in Almelo.” Zoek jij een krullenkapper in de buurt? Kijk eens naar de krullenkapperlijst van MijnKrullen.nl – hier staan alleen kappers op die worden aanbevolen door andere curlies.

Sharon: “Net zoals bij volwassene, goede kapper goede producten. 🙂 ik hoop dat ze die krullen houd :)”

Bestel direct

Vermijt siliconen & gebruik kokosolie!

Marleen: Probeer de speciale lijn van Shea Moisture (onder andere verkrijgbaar op MyHairShop.nl) . Deze producten ontwikkelen ze speciaal voor krullen en bevatten ook geen minerale oliën en zijn parabeen- en sulfaatvrij. Niet geheel onbelangrijk: “en nog betaalbaar ook. Ik weet nog wel van vroeger dat er niks ergers is als haar waar je niet doorheen komt ” aldus Marleen.

Emma: “Gebruik aub geen goedkope troep….vol siliconen. Kokosolie ( geurloos) na het wassen (altijd shampoo en conditioner gebruiken!) aanbrengen werkt top. Hier nl ook een mooie krullenbol.” Ook curly Wendy pleit voor kokosolie! Wil je weten welke olie het beste werkt voor jouw krullenbos? Test de porositeit van je krullen – en pas je productgebruik hier op aan. Hoe je dit test zie je op deze pagina over wat porositeit is en hoe je het test.

Bestel direct

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *