Mooiere krullen met deze mix van Cantu producten #mixedcurls

Elke curly kent het, nog niet de juiste producten kunnen vinden voor je krullen. Daarom deel ik mijn ervaring met Cantu producten.

Klaar nu

Vorig jaar ben ik cold turkey afgestapt van de ruime mix aan haarproducten die ik dagelijks in mijn haar stopte, denk aan ‘Sedal Listo perfecto’, Andrélon’s Perfecte Krul, IC haarolie, Gliss Kür anti klit spray enzovoorts.

Mijn lieve moeder gaf me een pot ‘Shea Butter Miracle Moisture Intense Bouncy Curls Pudding‘ (€ 6,99 per pot) mee met de boodschap ‘probeer nu echt eens alleen dit product’. Damn wat was dat spannend, want ik gebruik al sinds ik het me kan herinneren tig producten in voor mijn krullen. Nou goed zo gezegd zo gedaan, na een keer gebruiken was ik al om, het enige wat ik toevoegde was IC haarolie voor wat glans en extra verzorging.

Thank you mommy

Maar nu een paar maanden geleden was er paniek in de tent, mijn tent ;-)… Want een paar maanden geleden stopten mijn krullen met ‘luisteren’ naar het Shea Butter goedje en IC haarolie. In alle eerlijkheid is het mijn krullen altijd een soort van verrassing of ze wel of niet luisteren naar de combinatie van haarproducten die ik er in doe, maar uit het niets stopte het gewoon überhaupt met mooi zitten. Geen curl defnitie, geen volume, geen glans, niets =(. Wat nu?!

Begrijpelijk brak er lichte paniek uit en uiteraard heb ik volop de tips van MijnKrullen gevolgd en toen ben ik overgestapt op weer een nieuw product, ook van mijn lieve moeder gekregen: Cantu. Ook gewoon verkrijgbaar in de Kruidvat webshop, handig! Nu maak ik gebruik van de volgende mix:

After

Na het wassen doe ik de eerste twee producten royaal in het haar. Ik gooi mijn haar voorover en ‘kneed’ de krullen, vervolgens föhn ik het met een diffuser (ik weet dat dit niet altijd even goed wordt ontvangen, maar voor mij werkt het :)) als finishing touch doe ik heel weinig IC haarolie in mijn haar.

En 9 van de 10 keer zitten mijn krullen goed. ’s Nachts slaap ik met 2 strakke knotten (weet niet of dat persé goed is, maar de volgende dag ziet het er goed uit).

Let op: met teveel van de producten in je haar te doen, dan wordt het hard. Met de juiste hoeveelheid blijft het gewoon zacht :). Wat is jouw beste tip?

P.S. Herken je dat? Dat je de onderkant van je haar mooier vindt dan de bovenkant hahah. Iemand tips hoe de bovenkant er net zo mooi uit kan komen te zien?  =)

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *