Curly Lynette over haar rampzalige ervaring met keratine!

Deze keer een persoonlijk verhaal van Curly Lynette die vertelt over haar rampzalige ervaring met keratinebehandelingen, beschamende haar-blunders en wat ze curly’s wil meegeven.

Hallo lieve curly’s,

Om te beginnen, mensen met krullen willen stijl haar en mensen met stijl haar willen krullen. Dit hoor je vaak! Maar mensen, wees er trots op als je een mooie bos krullen hebt en begin niet aan permanente styling zoals ik deed…

Weg met die stijltang!

Een paar jaar geleden was ik een periode echt radeloos met mijn haar en ik wist niet wat ik ermee moest. Mijn vader is getrouwd met een Braziliaanse vrouw en eigenlijk had zij vroeger hetzelfde probleem als ik, dus ze vertelde mij dat veel vrouwen in Brazilië hun haren stijlen met Braziliaanse keratine. Dit leek mij ook wel wat! Ik ben direct naar de kapper gegaan zonder erbij na te denken dat het aardig prijzig is en natuurlijk niet goed voor je haar is, maar goed, ik kon maar aan één ding denken en dat was dat m’n krullen zouden verdwijnen. Weg met die stijltang!

Spijt

Ik moet zeggen het resultaat wel een wonder bleek te zijn, want het werkte echt! Na een paar maand moest ik het wel opnieuw doen. Zodra je haar groeit, komen je krullen er weer door. Na dit 3 of 4 keer te hebben gedaan ben ik ermee gestopt, want daarnaast verfde ik het ook vaak dus m’n haar begon af te breken en het werd ontzettend droog. Ik was hier zo klaar mee dat ik een heel stuk eraf hebt geknipt (dit was ook echt nodig). Ik wou dat ik hier nooit aan begonnen was, want als ik nu foto’s terug kijk van vroeger denk ik echt wauw wat een mooie bos had ik toen! (Maar goed, dat is altijd achteraf.. )

3 jaar

Het heeft me bijna 3 jaar gekost om alles te laten uitgroeien. Ik ben nu tevreden met m’n haar, want m’n krullen zijn weer terug en ik verzorg het beter dan ooit! Ik merk wel dat mijn krullen veranderd zijn en het zal nooit meer zo worden als eerst. Hieronder een aantal foto’s van m’n verschillende kapsels.

Blunder

12994558_861571953953252_8964440225296197659_n 12744090_827383894038725_8818973067262409425_n

Het meest gênante wat ik ooit heb meegemaakt was toen ik mijn haar ging kleuren. Nu denk je vast, maar dat hoor je toch vaak genoeg? Ja, dat klopt, maar ik had verf gekocht bij de Action.. Dat was al een slecht idee. Maar goed, bij een meisje uit m’n klas leek het zo leuk die blonde plukjes! Een paar uur voordat ik aan het werk moest de verf erin gegooid en maar wachten.. Ik spoelde het uit en het was letterlijk ORANJE!!! Ik raakte zo in paniek dat ik me ook nog eens ziek heb gemeld op het werk. Ik heb direct een vriendin gebeld en die heeft het heel donker geverfd met verf van de Etos (niet dat dit zo goed voor je haar is, maar ik moest toch wat). Sindsdien kleur ik het nooit meer zelf.

De tip die ik jullie wil meegeven is: hou van jezelf om wie je bent, met of zonder perfecte krullen!

Liefs,

Lynette

Tsja, wat zullen we zeggen… Een gewaarschuwde curly telt voor 2! Heb jij wel eens zoiets meegemaakt?

 

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *