Welk type krul heb ik?

Welke type krul heb ik eigenlijk? Sta jij weleens met deze vraag voor de spiegel? Dan heb jij het begrepen: want dit is wel waar je reis naar gezond haar begint. Want kennis en begrip van je haar is hét startpunt van mooiere krullen!

Waarom is het belangrijk om te weten welke type krul ik heb?

Je type haar geeft je informatie over de structuur van je haar:

  • Wavy: Slag
  • Curly: Krul
  • Coily: Opgerold
  • Kinky: Kroes

Bij het bepalen van je krul type gebruik je een schaal van 2 (wavy), 3 (curly), 4 (coily) en 5 (kinky). En dat varieert dan van a (minimaal tot c veel). Goed om te weten je kunt verschillende type haar hebben. Zelf heb ik Sayn van mijnkrullen.nl type 3A, 3B en 3C.

Hoe ontdek ik welk type krul ik heb?

Door je haar bijvoorbeeld in 4 secties/delen te verdelen en te kijken hoe het haar krult. Goed om te weten je kunt dus meerdere typen krullen hebben.

MijnKrullen Journal

Ik weet mijn krultype, wat nu?

Mijn tip is om de testjes te doen die je vindt in mijn artikel over hoe je gezond haar krijgt. Kijk vooral ook naar het schema in mijn artikel over hoe je haarproducten kiest op basis van de kenmerken van je haar! Namelijk moisture of proteïne?

Hierom is je krultype niet het belangrijkste!

Ondanks dat veel curlies stoppen bij het ontdekken wat hun krultype is, raad ik je aan (echt van harte) om verder te kijken! Waarom? Omdat het type krul alleen iets zegt over hoe je haar eruit ziet en niet zoveel over de conditie van je haar! Kijk ook naar:

  • Hoe dun/dik je haar is

 

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *