Curlies delen hun wasroutine speciaal voor jou

Waarschijnlijk laat jij je net als wij graag inspireren door de curly journey van anderen curlies. Daarom delen diverse curlies hun ervaringen en tips op dit platform. Gewoon, omdat we een platform zijn voor en door curlies.

Allereerst mijn wasroutine (Sayn) – ik laat je van a-z weten en zien hoe ik mijn haar was op een uitgebreide wasdag:

De routines:

Wasroutine van Zeli – 3b/3c – Curly Girl Methode proof (2 routines)

De 35 jarige curly Zeli deelt 2 routines. Ze begon haar curly journey na jaren lange ontkroes en relax acties. Nu omarmt ze haar gezonde mooie krullen. In dit artikel deelt ze met filmpjes haar routine op de wasdag, dag 2 en dag 3. Have fun!

Meer weten over hoe jij meer over je krullen komt te weten voor gezondere krullen? klik hier.

“Hi curly,
Ik ben Zeli, 35 jaar oud. Jarengeleden heb ik mijn krullen gerelaxt, zoals velen onder ons :(. Ik heb daar spijt van, omdat het niet nodig was.

Als ik de producten die ik nu toen al kende, waren mijn krullen nog mooier en nog voller. Ik heb twee jaar geleden de Curly Girl methode ofwel CG methode ontdekt. Ik ben dankbaar dat ik deze methode ontdekt heb en dat diverse curlies deze methode via Facebook toegelicht hebben. Met deze methode vermijd je schadelijke uitdrogende sulfaten, parabenen, mineralen, siliconen. Toen ik begon, heb een final wash gedaan om deze ingrediënten eerst voorgoed uit mijn haar te verwijderen. Voor meer informatie raad ik alle curlies om curly forever op Facebook te volgen.

Met behulp van deze methode heb ik mijn krullen leren kennen op basis van mijn haarstructuur en verschillende testen voor gezond haar. Hierdoor vond ik de juiste producten. En zet je schrap, het heeft me twee jaar geduurd om de juiste producten te vinden.

De eigenschappen van mijn krullen op een rij

 • lage porositeit haar verzorgingKrultype: 3b/3c
 • Lage porositeit: de haarscrubben zijn dicht waardoor mijn krullen moeilijk vocht opnemen en loslaten. Ik werk dus met producten die snel vocht toedienen.
 • Lage elasticiteit: mijn krullen zijn gevoelig voor eiwitten. Daardoor vermijd ik onder andere aloë Vera, kokos-, castor- en arganolie. Dit omdat het in combinatie met mijn krullen kan reageren als proteïne, waar ik geen te kort aan heb.
  Deep conditioning na het wassen
  • Novex Mystic Black Deep conditioner
  • Olie die ik voor deep conditioning gebruik zijn Rosemarijnolie, Munt0lie en pro-vitamine B5 (D-panthenol)

  Stylingproducten

  • Leave-in Conditioner Pomegranate and Honey van Mielle (uitspreken MY-elle mijn excuses in de video spreek het niet goed uit haha)
  • Curling Custard Pomegranate and Honey van Mielle

  De wasroutine van Eliza

  “Ik was mijn haar 2 a 3x per week met sulfaatvrije shampoo van Mixed Chicks en dan ook deep conditioner erin, soms alleen water of deep conditioner en een leave in conditioner en om af te stylen beetje Doop. De conditie van mijn krullen is erg verbeterd, wel meer klitten. Slaap nu met knot.”

  De wasroutine van Sayna – 3a – 3c lage porositeit CGM proof

  Camille Rose Curl Maker Gel & Curl Love Milk


  Shea Moisture Low porosity wash and go

  Tabitha James Kraan & Marlie Producten

  SheaMoisture en olie
 • Hydrateer je krullen met Squish and CondishVóór het wassen masseer ik mijn hoofdhuid met een paar druppels 100% etherische Tea Tree olie en Lemongrass olie. Dit laat ik intrekken terwijl ik mijn haar alvast nat maak en conditioner aanbreng en deze met mijn vingers in het haar kam (Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Conditioner). Voor ik mijn har ga wassen laat ik dit 10-15 minuten intrekken.
 • Ik was mijn haar met shampoo (Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Shampoo).
 • Na het uitwassen van de shampoo kam ik met mijn vingers conditioner in het haar. Hiervoor gebruik ik de Squish and Condish methode.

En hoe ziet jouw wasroutine eruit?

Hoe ziet jouw routine eruit? Laat het me weten, reageer onder dit artikel.

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *