Slapen met krullen

Zijn jouw krullen ook niet meer zo mooi als de dag ervoor als je wakker wordt? Geen zorgen, je bent niet de enige! Met deze tips en slaap hairdo’s kan je gerust gaan slapen met krullen en de ochtend erna beginnen met mooie krullen!

Leuk dat je er weer bent, om te starten met de tips over hoe je het beste kunt slapen met krullen. Geef ik je eerst wat tips in onderstaande video waaraan je kunt denken bij het slapen met krullen.

Tip 1: Slapen met krullen doe je op een zijde kussensloop

Slaap jij op een katoenen kussensloop? Wissel deze dan zo snel mogelijk voor een kussensloop van zijde. Katoen zorgt voor veel weerstand en beschadigt daardoor je haar. Zijde is lekker zacht voor jou om op te slapen met je krullen.

Tip 2: Knot bovenop

Lange krullen? Probeer dan deze hairdo voor het slapen gaan. Scrunch een lichte krul mousse in je haar. Houd je hoofd omlaag en draai je haar tot een knot op je hoofd. Zorg er wel voor dat ie niet te strak om je hoofd gebonden zit. Maak hem vast met een elastiek en eventueel klipjes of bobby pins.

Wil je nog meer volume? Maak dan meerdere knotjes op je hoofd en maak deze vast met elastiekjes en klipjes. Voor extra bescherming wikkel je een zijde doek om je hoofd om je krullen te beschermen. 

MijnKrullen Journal

Tip 3: Slapen met krullen doe je met een pineapple

Maak een losse staart voorop je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je haar niet slap wordt en de volume van je krullen erin blijven. De beste manier om je haar te beschermen doe je door een slaapkapje of zijde doek om je hoofd vast te maken. Dit scheelt je heel wat tijd in de ochtend. Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe het moet. 

Tip 4: Vlechten

Je haar vlechten voor het slapen gaan is vooral een handige tip als je wat meer slag hebt. Vlecht je haren losjes in voor het slapen gaan. Je kan verschillende soorten vlechten proberen die allemaal een ander resultaat geven. Een losse vlecht zorgt voor een natuurlijke beach look terwijl franse vlechten voor meer definitie en volume zorgen. Spray er een zeezout spray in zodat het vast houdt en voilà! Morgenochtend haal je de vlechten er uit en zie je weer een mooi krullenpatroon in je haar.

Tip 5: Maak Bantu knots als je gaat slapen met krullen (veel gezien bij type 4 haar)

Voor meer krul definitie maak je ‘Bantu knots’. Het kost wel even wat tijd, maar dan heb je ook wat! Start met een setting product naar keuze voor je haar. Gebruik daarna een grote kam om grote of kleine secties in je haar te maken. Dit ligt aan de lengte van je haar natuurlijk hoe groot elk gedeelte is. Draai elke gedeelte van je haar helemaal van het begin naar het eind van je haar en draai deze vervolgens in een knotje. Zet elk knotje dan vast met bobby pins en wikkel daarna een zijde doek weer om je hoofd om je haar te beschermen tijdens het slapen. Haal de morgen erna de knotjes uit je haar en scheid de krullen van elkaar en je bent klaar om te gaan. Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe je deze leuke knotjes maakt. 

Tip 6: Droog haar

We weten allemaal dat je je haar het beste in model krijgen als het nat is. Ga je met nat haar slapen; dan krijg je een hair do van je bed. Daarnaast is je haar kwetsbaar als het nat is en gaat daardoor eerder pluizen of zelfs breken. Klinkt niet ideaal he? Zorg daarom dat het goed droog is voordat je gaat slapen. De beste manieren om je haar te drogen zonder dat het pluist kan je vinden in hetartikel

Tip 7: Slapen met krullen doe je met een satijnen bonnet

Een soort van badmuts maar dan van satijn, zodat je krullen optimaal beschermd en gehydrateerd blijven!

Tip 8: De morning after

Snel je haren weer in model stylen? Maak je haar vochtig met wat water (gemixt met een beetje leave-in conditioner) uit een sprayflacon en kneed je krullen erin tot model.

Heb je zelf een goede tip voor slapen met krullen? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

MijnKrullen Journal

 

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *