Krullend haar met medium porositeit verzorg je zo

Heeft je haar een medium porositeit? Dan heb je vaak het minste onderhoud nodig. Omdat de haarschubben iets losser zitten dan bij haar met een lage porositeit laat het vaak de juiste hoeveelheid vocht binnen, en voorkomt het tegelijkertijd ook dat er teveel vocht verdwijnt.

Je haar is makkelijk te stylen (als in model brengen niet stijleren :)), en als je het kleurt of behandelt met permanent of straight is de uitkomst vrijwel identiek aan het voorspelde resultaat.

Jouw belangrijkste zorg is opletten met chemische behandelingen (permanent, straight of verven) of overmatige hitte gebruik. Die kunnen ervoor zorgen dat de porositeit hoger wordt.

Weet je niet wat de porositeit van jouw krullen is? Doe dan een van de porositeit test zoals hier omschreven. 

Gebruik af en toe een deep conditioner met proteïne. Maar voorkom haarproducten met proteïne in je dagelijkse routine. Vermijd chemische behandelingen (permanent, straight of verf) en hitte om deze porositeit te behouden. Anders loop je het risico dat je haar beschadigd en je krullen een hoge porositeit krijgen. Meer tips over de verzorging van krullend haar met een hoge porositeit vind je hier.

Porositeit en de gezondheid van je krullenbos

Porositeit is slechts een onderdeel om naar te kijken als het gaat om de beste verzorging van jouw krullen. Lees daarom ook de omschrijving van het type porositeit in plaats van alleen de drijf- of glijtest te doen. Klik voor meer informatie over de krullend haar met een lage porositeit of voor haar met een hoge porositeit.

Special thanks to: Carolsdaugther.com, Naturallycurly.com

http://www.carolsdaughter.com/blog/hair/natural-hairstyles/3-Reasons-You-Can-Blame-Your-Worst-Hair-Day-On-Porosity.html en https://www.naturallycurly.com/texture-typing/hair-porosity.

Image credits: GoudenAnanas.nl

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *