Keratine behandeling bij krullen, doen of niet?

Ben je benieuwd naar het effect van een keratine behandeling op krullen haar? Veel van de curlies uit onze Mijnkrullen.nl community ook! Daarom vroegen we de community om hulp. Je vindt de ervaringen in dit artikel.

Want wie wil het niet: verzorgde, niet pluizende krullen? Dat is de belofte van veel keratine behandelingen – of is het een chemische behandeling die je krullen doet verdwijnen?

Verschillende type keratine behandelingen

Welke behandeling is het beste voor krullen? Ga je voor een keratine behandeling of ga je liever voor olaplex, bondplex of oxilock? De meningen lopen uiteen. Onze tip? Lees je goed in en laat je adviseren door een ervaren krullenkapper. Dit op advies van onze community.

Keratine behandeling om krullend haar stijl te maken

Natasja: Niet doen! Ik had ook met krulbehoud gedaan (keratine behandeling), maar mijn krullen werden een stuk minder.

Amanda: Ik heb de behandeling gedaan, maar dan om mijn haar stijl te maken.

Judith: Mijn krullen waren weg, door verbranding, door de keratine was het tijdelijk stijl. En vorig jaar zijn mijn krullen door bondplex weer mooi teruggekomen…

Behoud je krullen met deze typen keratine behandeling.

Femke: Je kunt voor een adamantium behandeling gaan. Haalt de pluis uit het haar, met het behoud van je krullen. Ligt aan de hoeveelheid stijlen van het haar. Blijft twee tot drie maanden. Dit in combinatie met oxilock (dit zorgt voor glanzend, sterk, gezond haar). Van het merk Jean Paul Myne, alles op natuurbasis: organic en vegan.

Demi: Is olaplex dan weer wat anders dan bondplex? Ik heb een kapper met twee soorten behandelingen. De echte keratine behandeling is inderdaad voor het stijl krijgen van haar. Bij de andere behandeling wordt ook gebruik gemaakt van keratine, maar is dan gericht op de voeding en haalt pluis weg. Ik ga er morgen heen om het te bespreken, laat het jullie dan weten! Anders toch eens in dat olaplex verdiepen.

Alternatief voor keratine behandeling

Francis: Ik hoor alleen maar dat keratine behandeling niet goed is voor krullen. Heb bij de kapper om olaplex gevraagd, maar die raadde me mediaceuticals volume&strength aan. Echt het beste dat ik ooit voor mijn krullen heb kunnen doen! Het is een product at je thuis gebruikt tussen de shampoo en de conditioner.

De aanraders van de community:

Bondplex, oxilock en olaplex

Jeltina: Olaplex is echt super!

Judith: Ik raad de oxilock haarbehandeling aan.

Ga naar een krullenkapper

Maureen: Ik raad je aan om naar een krullenkapper te gaan en advies vragen, want iedere krul is anders. Ik heb het ook gedaan. Ze keek naar mijn krullen, naar de structuur en gaf daarna advies over hoe het behandeld moest worden. Ook adviseer ik om niet bij een gewone kapper je krullen te laten knippen, want daar is een speciale techniek voor. Succes!

Foto credits: Amanda op den Camp

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *