Dé must have haarborstel? De Denman brush voor krullend haar. Is dit de beste haarborstel? (inclusief video’s)

Je krullen borstelen? Dat is toch een echte no go? Nou, met de mystieke Denman brush, dé borstel speciaal voor krullen, kam je krullen zonder ze te breken en krijg je zelfs extra volume. In dit artikel delen diverse curlies, waaronder een professionele krullenkapper hun ervaring en tips met de Denman brush. Je vindt hier je ook waar je de brush kan kopen.

beste haarborstel voor krulelnd haar denman brush krullenDe Denman brush, als je YouTube en curly hair guru’s moet geloven, is het dé beste haarborstel voor krullend haar. Maar wat vinden curlies er zelf van? In dit artikel lichten 3 curlies hun routine met de borstel toe:

Ook vind je diverse verkooppunten van deze borstel voor krullen.

Uit onderzoek blijkt dat 33% van de curlies in onze community de Denman brush gebruikt.

Even over deze mysterieuze haarborstel, de beste haarborstel voor krullend haar wel te verstaan. De brush zorgt voor (extreme) kruldefinitie door haarlokken aan elkaar te laten klonteren (clumping). Met een fijnere borstel (meerdere rijen of pennen), zorg je voor meer gescheiden haarlokken en dus minder definitie.


De routine van Valerie met een borstel voor krullend haar

  • Valerie: curly | krultype 3b-3c
  • Favoriete borstel: Denman brush D3 7 row

Valerie, een krullenbol met mega lange, mooie krullen, deelt in onderstaande video graag haar routine met je! Even wat haarspecs op een rij. Valerie heeft krultype: 3b-3c, dikke dichtheid, medium dikte/structuur, lage porositeit en lage elasticiteit.

De Denman brush voor krullen & Miranda’s techniek

  • Miranda: professionele krullenkapper | curly | krultype 2b-2c
  • Favoriete borstel: Denman brush D31 7 row Volumedenman brush kopen Miranda

“Op de kappersopleiding in 1992 moesten we allemaal een kapperspakket aanschaffen, hierbij zat ook een Denman borstel. Voor het föhnen van herenkapsels, omdat je er mooi mee kunt aanzetten bij het föhnen. Tijdens mijn opleiding gebruikte ik deze borstel, maar daarna verdween hij in mijn werkkarretje. En uiteindelijk is hij zoek geraakt.”

Inmiddels gebruikt Miranda een nieuwe Denman borstel (de Denman D31 7 row Volume brush) in haar krullensalon.

“Dit jaar heb ik een nieuwe gekocht! Eentje met zeven rijen! Want volgens de dames uit de verschillende curly girl methode groepen, is dit dé borstel voor krullend haar. Ze zien en nog hetzelfde uit als 27 jaar geleden. Maar wat is nu de manier om de borstel te gebruiken?”

Net als velen van ons, keek Miranda heel wat tutorials op YouTube over het gebruik en effect van de Denman brush bij krullen. Want wat maakt deze borstel geschikt voor krullend haar?

“Naast de tutorials leerde ik van een klant met mooie pijpenkrullen hoe ik de borstel kan gebruiken. Ik verdeel het haar in secties en borstel het natte haar pluk voor pluk. Tijdens het uithalen van de borstel draai ik een krul naar buiten toe. Dus niet opdraaien! Want dan gaat het goed in de knoop.”

“Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit heel bewerkelijk vind. Kost je veel tijd en ik mis het volume bij mijn klanten.

Gelukkig kreeg Miranda van een collega krullenkapper een goede tip. Een tip die bij alle curlies in haar salon werkt! Inclusief bij Miranda zelf. Het gaat als volgt:

Ik gooi het net gewassen natte haar voorover. En maak van mijn handen een soort grove kam. Zo verdeel ik de producten over en in de haar. Tussendoor kneed ik ook. Daarna pak ik de Denman Brush D31 en borstel ik de haren met rechts vanuit de haarwortel. Zo borstel je volume in het haar en verdeel je de producten nog nauwkeuriger(!).” Nadat je dit over het hele haar hebt gedaan, beweeg je je hoofd van links naar rechts en voorover en achterover. Zodat alle haren op een luchtige manier vanuit de aanzet vallen. Hierna gebruik je een kleine microvezel doek (50 cent bij de Action), om overtollig vocht eruit te knijpen.

Hoeveel rijen heb je nodig?
De Denman brushs koop je op diverse websites, maar welke  borstel bij jou past, hangt af van je wensen. Miranda:

“Zelf vind ik de Denman D31 7 row Styler fijn. De andere Denman borstels hebben meerdere rijen vol pinnetjes. Hoe meer pinnetjes in de borstel zitten, hoe fijner het haar wordt geborsteld. Hierdoor loop je het risico het haar te veel te borstelen, zoals je ook doet bij een kam met veel fijne tanden. Voor dik en vol haar zou meerdere rijen geen probleem hoeven zijn. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Op naar nog mooiere krullen!”

Sayna houdt ook van de Denman brush D3 7 row Styler

  • Sayna: oprichter MijnKrullen.nl | curly | krultype 3a-3c
  • Favoriete borstel: mijn vingers of de Denman brush D3 medium 7 row Styler

Ik weet ook niet wat er mijn gezicht aan de hand was =).

“In het artikel Dag pluizig haar, test ik technieken en producten tegen pluizig haar. Want de grootste vijand van krullen blijft toch die ellendige pluis… Toen ik de Denman brush voor de eerste keer ging gebruiken, heb ik net als Miranda YouTube filmpjes bekeken. Ik hield toen de techniek van Franchelli uit het filmpje aan.

denman brush tegen pluizig haarPlukje voor plukje borstelen vanaf de haarwortel (met de pinnen naar bovengericht) naar de punten toe te bewegen in een vloeiende beweging en dan de borstel een kwartslag draaien. Franchelli legt de techniek in de onderstaande video uit (door meer curlies gebruikt uit). Hierdoor krijg je super, maar dan echt super gedefinieerde krullen. Voor mij nog iets te veel, merk ik :).

Maar, ik vind zoveel definitie dus iets te veel van het goede. Ik weet niet of het een kwestie van wennen is, of het juiste kapsel laten knippen, aar ik hou van een iets meer natuurlijke look. Daarom ga ik de volgende keer een van de onderstaande technieken proberen. Ik zal mijn ervaring dan aanvullen. Wil je mijn routine van super gedefinieerde krullen weten? Klik dan op deze link en kies voor pluisvrije krullen.

Waar kun je deze borstel onder andere kopen?

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *