De 123 gel methode versus de mousse gel mousse methode (+uitleg)

In dit artikel test ik (Sayn) 2 veel besproken methodes om je krullen te stylen: de 123 gel methode en de mousse gel mousse methode. Ik leg je stap voor stap uit hoe elke methode werkt en wat ik van het resultaat vind. Dat doe ik in zowel tekst als video.

Skip the line navigatie:

123 gel method uitgelegd en beoordeeld

Pick your poison bekijk de video of scroll naar beneden en lees het uitgebreide artikel.

Producten die ik gebruikte bij de 123 gel methode:


Mousse gel Mousse methode tegen pluizig haar

De producten die ik gebruik bij deze methode zijn:


De 123 methode hoe werkt dat?

Ik vroeg jullie op Facebook en op Instagram welke methode (123gel / mousse gel mousse) ik zou gebruiken tijdens mijn wasdag. De meeste stemmen gingen naar de 123 gel methode van Honest Liz een curly

hair vlogger. Zij heeft deze methode ontwikkeld en maakte hier een uitgebreide uitleg over. Ik zag deze methode al vaak voorbij komen op Instagram.

Voor dat je gaat beginnen met deze methode was je je haar net als anders met shampoo/co wash/diy en conditioner. Zorg ervoor dat je je haar goed ontwart is onder de douche met de conditioner. Want nadat je uit de douche bent gekomen gaan we niet meer ontwarren of detengelen. Je gaat dan echt stylen. Ik ben begonnen met de Shea Moisture Multi vitamin Smoothie, dat zie je nu ook in beeld. Ik heb een klein beetje op mijn handen aangebracht dat met een beetje water goed uitgedund. Vervolgens bracht ik het met de praying hands (bidhandjes) techniek over mijn hele haar aan. En ik style mijn haar op zijn kop. 

Belangrijk bij deze methode is dat je je krullen continu vochtig genoeg houdt. Het hoeft niet zeiknat te zijn, maar wel vochtig genoeg. Dus zet een watermistspray of bakje water klaar voor je begint. Je gebruikt het om je haar nat te houden en het product te verdunnen. Ik wijk in mijn aanpak af van Honest Liz haar instructies, omdat ik goed aan mijn haar heb gevoeld en heb gedaan wat het nodig had (meer/minder water/product). Dat is dan ook mijn tip aan jou bij dit soort methodes, voel goed aan je haar en kijk op basis daarvan wat nodig is.

123 gel method

Contorleer dus continu je hydratratie, want als je haar niet gehydrateerd is voor je het laat drogen, wordt het niet magischerwijs achteraf gehydrateerd. 

De volgende stap is de smoothie of krullen creme met een wijdtandse kam door je haar heen borstelen. En dat vind ik wel grappig, want ik heb deze kam al zo lang niet gebruikt, dat ik hem bijna had weggegooid. Gelukkig had ik hem dus nog. Je kamt het product door je haar heen, je verspreidt het eigenlijk. Heb je geen geschikte kam? Gebruik dan gewoon je vingers. Hierna ga je 5-10 minuten micro ploppen met een microvezelhanddoek of katoenen t-shirt. Het is niet de bedoeling je haar echt te drogen, maar meer dat de smoothie/creme zijn werk kan doen. Je krullen maak je weer nat met de spray als je met de gel verder gaat. Ik koos voor de Mielle Organics Hawaiian Ginger Moisturizing Gel. De naam van deze methode zegt het al je gaat 3 lagen gel aanbrengen. Je kan 3x dezelfde gel gebruiken of afwisselen. Ik ga met 2 gels werken. 

 

Terwijl ik de gel aanbreng zorg ik dat mijn haar vochtig is en breng ook wat water aan op mijn hand waar ik de klodder gel in heb. Ik heb telkens gevoeld en gekeken van hey werkt het goed? voelt het goed? Deze gel heb ik in twee laagjes aangebracht. 

 

Vervolgens ging ik verder met een gel met meer hold, die ik graag gebruik. Mijn go to gel zeg maar. Omdat dit echt een hele emmer is zie je mij hem niet vaak in beeld brengen, omdat ik dit in kleinere potjes over schep. De Eco styler professional arganolie gel die heb ik gebruikt voor de hold dus. Het claimt naast een sterke hold, ook te hydrateren en voor glans te zorgen. Deze gel bracht ik aan na 2 lagen van de Mielle gel. Ook hier heb ik opgelet of ik water moest toevoegen en ik heb deze gel in mijn krullen gescruncht. En scrunchen is letterlijk dit, terwijl je pompende/pulserende bewegingen met je handen maakt. Doe dit niet te wild, het gaat om het in je haar knijpen van het product en daarmee vocht. Zo creëer je ‘clumps’ of klompjes krullen waardoor je gehydrateerde, bouncy, gedefinieerde krullen krijgt. 

 

En ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik tussen de smoothie en de gel dacht dit gaat niet goed komen.

Ook niet toen ik na het micro ploppen de gel ging aanbrengen. Maan nu het droog is zit het wel goed, en ben ik er blij mee. Ik heb wel hierboven wat pluis. In de uitleg zegt Honest Liz beging 2 inches -> 5 cm van je hoofdhuid af. Ik zit niet op mijn hoofdhuid maar wel dichter op met het aanbrengen van de producten. En al helemaal bij de voorkant anders worden mijn krullen lelijk :). 

 

Ik heb de gel er goed in gescruncht. Hierna heb ik overtollig product en water uit mijn haar gescruncht met een microvezel handdoek. Heb je die niet? Gebruk dan een katoenen t-shirt of een hydrofiele luier kan ook. Scrunch heel voorzichtig, want je wilt geen pluis, maar vooral het overtollige product en water er uitknijpen. In de uitleg, gebruikt Honez Liz root clipping. Dat zijn de clips die je kunt gebruiken om je haar iets te liften bij de wortel. Normaal gesproken doe ik dit eigenlijk bijna niet. Ik heb het sowieso nooit gedaan voor volume (maar voor krul hold aan de voorkant). Ik heb het nu deze keer wel gedaan en ik heb volume! Dat is fijn. Misschien moet ik toch maar weer eens naar kijken, naar dat root clipping ;-). Toen ik de clips eruit haalde wist ik wel meteen weer waarom ik niet zo heel groot fan ben van root clipping. Omdat hoe voorzichtig je ook te werk gaat, altijd wel wat haartjes afbreekt. Dus doe voorzichtig. Het idee is dat je je haar iets verhoogt bij de wortels, met een clipje. Volgens mij heten dit boucle clips. Op deze manier zou je hoofdhuid sneller drogen, dat vind ik wel een pré. 

 

Honest Liz heeft in haar uitleg gediffussed (koud) en een stukje aan de lucht laten drogen. Ik heb dat niet gedaan, ik gebruikte mijn droogkap. Dat is iets nieuws wat ik heb geprobeerd. Ik zal hier ook een filmpje over maken, want ik ben erg enthousiast. Want met een diffuser kan je eigenlijk niks anders doen dan diffusen. Met een droogkap gaat het sneller en kun je een boekje lezen, ontbijten of koffie drinken. Met 10-20 minuten op de koudste stand is het bij gepiept.

 

Dit was de uitleg van de 123 gel methode van a tot z van hoe je je krullen styled met deze methode. Er is nog een stap nu het droog is, het scrunching out the crunch. Er is niet echt een cast, had ik wel verwacht met zoveel gel. Voor het scrunchen heb ik de druivenpitolie gebruikt die ik vaker gebruik. Ik moet wel zeggen dat ik blij ben met het resultaat. Mijn haar voelt gehydrateerd daarvoor geef ik 4 hartjes. Mijn zorgen over de definitie bleken onterecht. Ondanks mijn zorgen over het stylen zonder borstel en alleen met mijn vingers en mijn handen krijgt deze methode gewoon vier hartjes. Pluis heb ik wel, ik heb net ook iets moeten corrigeren. Daarom krijgt het 3 hartjes. Volume daar ben ik wel heel erg blij mee, ik geef daar ook 4 hartjes voor. Dat komt neer op in totaal 4 hartjes voor de 123 gel methode. 

 

Ik ben super benieuwd of jij deze methode al gebruikt en welke cremes/smoothies en gels je dan gebruikt. Laat het weten in de comments ook als je vragen of tips hebt!

 

Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Doe dat dan vooral, want ik plaats 2 keer per week video’s met daarin tips en tricks voor krullend haar. Als je het filmpje interessant vond deel het met andere curlies en geef het een duimpje omhoog! Extra tip: bekijk ook zeker de mousse gel mousse methode review. 

 

Volg je me al op social?

2 gedachten over “De 123 gel methode versus de mousse gel mousse methode (+uitleg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *