Föhn met diffuser? Dyson Haardroger? Babyliss föhn? Wat is de beste föhn voor krullen?

Föhn met diffuser? Dyson Haardroger? Babyliss föhn? Wat is de beste föhn voor krullen? Goede vraag!

Welke föhn kun je het beste gebruiken voor krullend haar? Een föhn met diffuser? De Dyson haardroger? Of toch een Babyliss föhn? Er zijn zoveel mogelijkheden, maar hoe kies je de föhn die bij je krullen past? Hoe gebruik je een föhn met diffuser? Op deze en meer vind je in dit artikel antwoorden! Want ik ging voor je op onderzoek uit:).

Skip the line! In dit artikel vind je de volgende items:

1. De voordelen van een föhn voor krullen
2. De beste föhn voor krullend haar (remington, revlon, carmen, dyson)
3. Een föhn met diffuser wil je om deze redenen
4. Een ionische föhn versus een ‘normale’ föhn
5. Zo gebruik je een föhn met diffuser
6. Een alternatief voor een föhn voor krullend haar
7. Meer tips voor krullend haar

1. De voordelen van een föhn voor krullen

Een haardroger kiezen, dat doe je toch even? Niet persé als je krullend haar hebt. Vanzelfsprekend helpt je budget je in het maken van je keuze. Want er zijn haarföhns vanaf € 20,00 tot wel € 369! En van alles daar tussen in qua prijzen.

Ook heb je ionische föhns, föhns met diffuser en zonder diffuser, koude stand, warme en hete stand föhns. Wat in elk geval belangrijk is dat je een föhn kiest met voldoende vermogen (2.000 Watt of meer).

2. De beste föhn voor krullend haar (remington, revlon, carmen, dyson)

Wat is nu de beste föhn voor krullen? Nou, daar zijn de meningen over verdeeld, dus ik pluis een en ander voor je uit. Hierin houd ik rekening met budget want een Dyson haarföhn, kost stukken meer dan bv. een Carmen föhn of Revlon haardroger.

haar fohn krullenRemington Power Dry
Geleverd met diffuser, cool shot, 3 warmte standen, 2 snelheden, eco-setting, keramisch ionisch rooster (tegen pluis en statisch haar).

Deze voordelige föhn biedt de curly met elk budget een optie. Het heeft 2.000 Watt waardoor het hard genoeg gaat, het is een eco-vriendelijke haardroger, omdat het met de eco-stand energie bespaard! Meer informatie, prijs en ervaringen zien? Klik hier.

Remington Silk Dryer

Geleverd met diffuser, ionentechnologie, koude stand, vriendelijk voor de portemonnee. Met 2.400 Watt genoeg blaaskracht. Veel genoemd in de curly community in Nederland. Meer informatie:
Remington Silk Dryer AC9096 - Föhn krullend haar

BaByliss Premium Compact Pro
Geleverd met diffuser, koude stand, twee warme standen, langzaam en snelle stand. Blaast tot 140 km/uur (25% sneller dan andere föhns). Meer informatie + reviews vind je hier.

beste fohn krullend haar

Dyson Supersonic föhn
Gebeste haardroger krullend haarleerd met diffuser, lange snoer, magnetische opzetstukken, met negatieve ionen (tegen statisch haar) | 1.600 Watt vermogen

Ver weg de duurste variant is de Dyson föhn (supersonic). Zoals je van Dyson gewend bent: mooi ontwerp, krachtige motor en gebruikersgemak (lange snoer). Zelf heb ik dit merk nog niet geprobeerd. Lees hier meer over deze föhn die je krullen wel sneller zou laten drogen en de concurrentie daarin ver achter zich laat. Klik hier voor meer informatie over de Dyson Supersonic föhn vind je hier.

3. Een föhn met diffuser wil je om deze redenen

Allereerst met krullen vind ik het föhnen met diffuser goud waard. Voor ik wist hoe ik mijn krullen goed kon verzorgen, föhnde ik mijn haar amper, maar ik had wel een föhn. Van deze Carmen föhn gooide ik de diffuser weg, omdat ik geen idee had wat ik ermee aan moest. Toen ik me had verdiept in de Curly Girl Methode leerde ik ook al snel hoe ik een föhn met diffuser kon gebruiken. Dus bestelde ik een Revlon haardroger. Ik vermoed dat deze € 35,00 kostte. Deze föhn gebruik ik op het moment nog steeds. Vrijwel elke föhn wordt met een diffuser geleverd.

Met een diffuser verspreid je de lucht (koud of warm) gelijkmatig over het haar. De pinnen en de diffuser helpen het haar op de plek houden. Hierdoor zorgt het voor kruldefinitie en volume. Zelf vind ik het fijn om mijn krullen als ze 95% droog zijn met een diffuser te drogen. Die 95% bereik ik met een droogkap zoals je in dit filmpje kan zien. Door de laatste 5 minuten met de diffuser te drogen föhn ik mijn krullen niet alleen droog, maar fluff ik ze ook direct en breek ik een eventuele gel cast.

4. Een ionische föhn versus een ‘normale’ föhn

ionische fohn krullenEen ionische föhn zou zorgen voor een resultaat met minder pluizig haar. Het maakt hierin volgens bijvoorbeeld mijn kapper niet zo heel veel verschil – behalve dat de Dyson natuurlijk wel erg snel droogt en een lange snoer heeft. Deze kapper gebruikt in haar salon de Dyson haarföhn, maar thuis een ionische föhn van Babyliss of Remington gebruikt (welk merk weet ik niet meer zeker). Zelf gebruik ik vooralsnog geen speciale föhn met ionische technologie, maar mijn nieuwe föhn gaat dat zeker wel hebben.

5. Zo gebruik je een föhn met diffuser

Hoe föhn je krullend haar? In mijn vele filmpjes over krullend haar routines, laat ik je zien hoe je je krullen föhnt. In het kort:

  1. Was je haar. Wil je weten hoe je krullen het beste wat? Klik hier.
  2. Style je krullen (zoek je inspiratie voor je krullen routine, klik hier)
  3. Knijp overtollig product en water uit je haar met een katoenen t-shirt, microvezelhanddoek of hydrofiele luier.
  4. Plop eventueel 10 minuutjes, dit helpt bij veel curlies om mooier gedefinieerde krullen te krijgen. Weet je niet wat ploppen is? Klik hier.
  5. Pak je föhn en zet de diffuser erop en zet hem aan.
  6. Hang je haar voorover (onderste boven). Raak je haar niet aan met de diffuser, maar blijf op ongeveer 2-10 cm afstand van je haar met de föhn en zet hem aan. Afhankelijk van de conditie van je haar kun je kiezen voor de koude of lauwe stand. Mijn ervaring is dat je met koude lucht minder pluis krijgt. Maar tegelijkertijd duurt dit voor curlies met een lage porositeit bizar lang. Dus föhn ik zelf (op mijn niet beschadigde haar – waardoor het ook meer kan hebben) op de warme stand.
  7. Let op: verander de positie van je hoofd als je je krullen föhnt, dus hang je haar voor over, naar de zijkanten, rechtop etc. Door onderste boven te föhnen krijg je een luchtiger resultaat. Maar door van de zijkanten te föhnen zorg je voor kruldefinitie. Door dit af te wisselen zorg je voor een eindresultaat wat flexibel is.
  8. Op het moment dat mijn krullen beginnen te drogen, kies ik er voor om mijn krullen ‘om hoog te duwen’ met de diffuser. Hierbij hou ik het liefst wat afstand tot mijn hoofdhuid (i.v.m. uitdroging). Dit zie je bv. in dit filmpje.
  9. Ik breng een druppeltje haarolie op mijn handen aan en wrijf dit goed uit in mijn handen. Ik kneed mijn krullen waardoor ik de gel cast eruit kneed én mijn krullen fluff. Klaar!


6. Twee alternatieven voor een föhn voor krullend haar

Weet je nog niet of een diffuser echt iets voor je is? Probeer de sok-techniek. Waarbij je een katoenen sok bevestigd op je föhn en zo je krullen droogt. Uiteraard niet hetzelfde effect als met een diffuser, maar het geeft je wel een beeld.

Een andere optie is mijn favoriete manier van mijn krullen drogen. Want zelf droog ik mijn haar zoals hierboven omschreven het liefst niet met een föhn, maar met een droogkap. In dit filmpje vertel ik je daar graag meer over én laat ik zien hoe het werkt. Voor mij levert het een constant resultaat op in slechts 10-15 minuten waarin ik mijn handen vrij heb.

7. Meer tips voor krullend haar

Meer weten over hoe je je krullen goed kan verzorgen? Lees ook deze artikelen:

En wat is jouw favoriete haarföhn?

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *