Fantastische techniek voor krullen: Dry plopping

Pluist je haar non-stop? Word je elke ochtend wakker met enorme leeuwen kapsel? No worries, deze techniek biedt een oplossing.

Dry plopping your curls? Wat betekent dat en hoe doe je dat?

We maken onderscheid tussen wet plopping met een badmuts en dry plopping met een katoenen t-shirt of (microvezel) handdoek.

De dry plopping techniek helpt je bij het krijgen van gedefinieerde krullen, pluisvrije krullen en het sneller laten drogen van je krullen. Curly Sayna van de redactie plopt het liefst met een microvezel handdoek, omdat haar krullen dan sneller drogen. We zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Je krullen voelen zacht aan en zien er super glanzend uit. Je kan de plopping techniek gebruiken als je ’s avonds je krullen wast. En er mee te slapen. Of je gebruikt het om je krullen sneller te laten drogen.

Let op: Sayna heeft met haar lage porositeit en wilde manier van slapen, na een dag met de plopping methode nog steeds nat haar. Dus zij doet het voor ze het aan de lucht of met de diffuser laat drogen.

Hoe je dry plopping toe past

  1. Was je haren volgens je normale wasroutine
  2. Voeg de verzorgingsproducten zoals altijd toe
    Zoek je extra inspiratie voor gehydrateerde krullen, klik hier.
  3. Pak een katoenen shirt of de handdoek en leg deze op een platte ondergrond (je bed of bureau)
  4. Schud je krullen heen en weer en hand boven het shirt. Beweeg langzaam op en neer om je krullen rustig neer te leggen. Vouw de handdoek goed dicht, maar plet je krullen niet. Zet de handdoek goed vast. En laat je haar drogen.

In onderstaande video’s laat curly Franchelli zien hoe het werkt:

Heb jij al ervaring met de plopping techniek? Laat het weten in reactie op dit artikel of via onze social media.

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *