Glijmiddel voor krullen

Al van deze gekke trend gehoord? Of zelfs al geprobeerd? Het gaat over glijmiddel gebruiken voor je krullen. Curlies schaffen massaal glijmiddel aan voor hun krullen en hier lees je waarom… 

We kennen het allemaal wel, een ingrediënt in ons haar stoppen die daar misschien in eerste instantie niet voor bedoeld is maar wel schijnt te werken. Volgens sommige curlies is glijmiddel (op waterbasis) ook zo’n product. Sommige curlies gebruiken het als haar gel en andere om juist pluis te verminderen.

Waarom kan glijmiddel voor krullen werken?

Waarom glijmiddel (op waterbasis!) bij sommige curlies werkt? Door ingrediënten als glycerine, welke je ook terugvindt in haarproducten. Glycerine’s belangrijkste kenmerk? Het hydrateert je krullen.

Hoe gebruik je glijmiddel voor je krullen?

Voordat je glijmiddel in je krullen doet, doe je eerst je normale wasroutine. Het is belangrijk dat je het glijmiddel in nat haar aanbrengt. Eerst doe je een beetje glijmiddel op je handen, wrijf je het uit en kam je het door de uiteinden van je haar met je vingers.  Daarna houd je je hoofd ondersteboven en scrunch je je haren. Wacht tot het droog is voor het resultaat.

Bekijk hier het filmpje van curly Penny hoe zij glijmiddel voor haar krullen gebruikt. 

Welke glijmiddel is CGM proof?

Curly Girl proof producten vinden wij curlies meestal wel belangrijk voordat we het uitproberen. Wanneer je een CGM proof glijmiddel wil, moet je er vooral op letten dat die geen siliconen bevat. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van verschillende glijmiddelen die Curly Girl Proof zijn:

  • K-Y Glijmiddel (waterbasis)
  • Durex Naturel Gel (waterbasis)
  • EasyGlide Glijmiddel op waterbasis

Waar moet je op letten wanneer je glijmiddel voor je krullen gebruikt?

Let wel op het weer wanneer je een product met glycerine in het haar doet. Bij te vochtig weer leidt dit juist tot meer pluis. En als de lucht heel droog is, haalt het ingrediënt juist het vocht uit je haar, waardoor je haar juist uitdroogt. Gebruik dit product dus niet te veel als er regen wordt verwacht of op een extreem droge zomer dag. 

Sommige curlies zijn hier trouwens helemaal niet tevreden over. En dat is ook helemaal niet gek natuurlijk wanneer glijmiddel  eigenlijk een ander doel heeft.  Daarnaast heeft elke curly andere soort krullen die andere soorten ingrediënten nodig hebben.

Ga jij het proberen en zou je graag je ervaring met ons en andere curlies willen delen? Laat het me weten, reageer onder dit artikel.

Curls Rock!

Volg je me al op social?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *