7 krullend haar don’ts. Doe je dit? Stop er dan direct mee ;-)

7 handelingen die jij je haar aan doet, maar waar je beter mee kan stoppen. De belangrijkste boodschap; hou van je krullen! En daar zijn wij het helemaal mee eens. Voorkom pluis, gebroken haar, droge hoofdhuid en meer met deze culry don’ts. In deze video deelt CurlyPenny haar don’ts voor krullend haar. Geen zin in een video? De tips staan hieronder uitgschreven.

Krullend haar don’t #1 Je haar kammen

Krullend haar is niet gemaakt om te kammen. Heb je klitten? Gebruik dan een wijde tanden kam of je vingers om te ontklitten.

Krullend haar don’t #2 Föhnen

Of je moet nu echt heel graag pluizend en gebroken haar krijgen. De beste manier om je haren te drogen is luchtdrogen doe dit dan ook zoveel als mogelijk.

Krullend haar don’t #3 Drogen en wrijven met een handdoek

Ondanks dat we het van jongs af aan doen, is een handdoek niet het beste materiaal om je haar mee te drogen. Gebruik liever een katoenen t-shirt en knijp je haren droog van de puntjes naar boven. Dus wrijf niet! Zo voorkom je gebroken haar en pluis.

Krullend haar don’t #4 Niet weten welke ingrediënten er in jouw haarproducten zitten

Koop producten die aansluiten bij jouw haarstructuur (hier schreven we eerder al over). Vermijd vooral goed op ingrediënten zoals sulfaten (veelal in shampoo’s) die ervoor zorgen dat de natuurlijke balans in het haar wordt verstoord. Met als resultaat een droge hoofdhuid en droog stug haar. Let ook op siliconen (shampoo’s, conditioners en stijlingsproducten) dit onnatuurlijke product zorgt voor droog en pluizend haar, vettige hoofdhuid en een gebrek aan volume.

Krullend haar don’t #5 Slapen met nat haar

Je krullen krijg je het beste in model als het nat is. Als je gaat slapen met nat haar krijg je rare vormen in je haar die er niet goed uit te krijgen zijn. Daarnaast is het ook kwetsbaar als het nat is dus heb je meer kans op pluizend en gebroken haar.

Krullend haar don’t #6. Onbeschermd slapen

CurlyPenny zegt het prachtig; we worden niet wakker zoals men in film en series wakker wordt. Curlies moeten hier iets harder voor werken. Maak een grote losse knot of gebruik een zijde sjaal, maar bescherm je haar voor je nachtelijke gedraai.

Krullend haar don’t #7 Slapen op een katoenen kussensloop

Wrijf eens met je hand over je katoenen kussensloop, je voelt veel weerstand. Dit ervaart je haar ook terwijl je slaapt op een katoenen kussensloop. Kies liever voor een glibberige kussensloop óf gebruik een zijde sjaal zoals bij #6 staat omschreven.

Wat is jouw beste tip?

Deze en meer tips deelt CurlyPenny in de bovenstaande YouTube video (tips staan uitgeschreven). Foto met dank aan: Pixaby.com: http://pixabay.com/nl/kam-houten-kam-gebruiksvoorwerp-678534/

Volg je me al op social?

4 gedachten over “7 krullend haar don’ts. Doe je dit? Stop er dan direct mee ;-)

  1. Als je het niet kamt, gaat het toch juist klitten? Ik neem aan dat ik het af en toe toch echt moet kammen. Maar misschien moet ik stoppen met elke dag kammen… Dan valt het misschien ook beter.

    1. Hi Lucy! Inderdaad minder kammen is wel key! Voorheen kamden een van de redacteuren haar haren elke dag, nu alleen bij wasbeurten (met conditioner), dat schilt echt enorm qua haarbreuk. Heeft het jou inmiddels al wat opgeleverd?

  2. ik kam mijn haar alleen na het wassen mét conditioner. ik start met aaiend te borstelen van onder naar de kruin. telkens herhalend todat ik merk dat ik er makkelijk doorheen kom. dan borstel ik normaal tot alle klitten eruit zijn. uitspoelen en niet meer kammen of borstelen tot de volgende wasbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *