LCEG method? Hoe werkt dat?

Je trekt elke winter meerdere laagjes aan om warm te blijven, maar wist dat dit ook het geheim is voor de perfecte krul? Jazeker, de LCEG methode. Dit 4 stappenplan hydrateert, voedt, versterkt en houdt je krullen in model.

LCEG is een Engelse afkorting en staat voor:

  • Leave in conditioner
  • Curl Cream
  • Enhancinggel
  • Gel (hard hold)

Veel curlies gebruiken deze simpele routine met prachtige resultaten. Deze LCEG methode hoort trouwens bij de Curly Girl Methode.

STAP 1 Leave-in conditioner

De meeste curlies zien dit als de belangrijkste stap van de LCEG methode, want pluizend haar is een no-go. Gebruik jouw leave-in conditioner gelijk na het douchen op nog nat haar.

Hoe je dit het beste doet? Door je krullen in 4 secties te verdelen en de leave-in gelijkmatig te verdelen. Gebruik liever geen kam, maar je vingers. Afhankelijk van de conditie van je krullen , kies je een leave-in conditioner speciaal voor krullend haar bijvoorbeeld een hoge proteïne of een lage proteïne behoefte. Zoals bijvoorbeeld onderstaande producten welke curlies uit onze community met goed resultaat gebruiken.

STAP 2 Curl cream

Na de conditioner neem je een beetje van je curl cream en breng deze aan. Deze stap zorgt voor hydratatie, kruldefinitie en meer volume.

Ook hierbij adviseren we je te kijken naar de conditie van je krullen , en met name de porositeit . Want op basis daarvan stem je het type krullen creme af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderstaande producten voor lage porositeit.

STAP 3 Enhancing Gel
Enhancing staat voor versterking. Vooral natuurlijke gels worden aanbevolen, zoals bijvoorbeeld alóe vera gel of DIY lijnzaad gel (klik voor het recept). Pak wat van de gel, breng dit aan en begin te scruncen!

Scruncen is een droogtechniek. Met de hand een draaiende, samentrekkende beweging maken met een partij haar (kneden)

STAP 4 Hard hold Gel
Dit laatste product is de kers op de taart die alles bij elkaar houdt. De rest van de dag zitten je krullen perfect, geen last van pluis, ze bouncen mooi mee!

Vind je dit te veel stappen voor jouw krullen? Dan maak je eenvoudig je eigen stappenplan. Bijvoorbeeld:
– LG  Leave-in conditioner en hard hold Gel
– LCG  Leave-in conditioner, curl cream en hard hold Gel

Weet je trouwens dat veel curlies ook een extra laatste stap toepassen? Namelijk fluffen met een beetje haarolie en je handen of een afrokam. Dit doe je nadat je je krullen aan de lucht hebt laten drogen. Hierdoor creëer je meer volume, en minder samengepakte krullen. In deze video laat YouTuber SoJazzaye zien hoe het werkt.

Voordat je begint lees het hele artikel hier .

Heb jij al ervaring met de LCEG methode of ga je ook testen? Deel je ervaringen in reactie op dit artikel of schrijf een gastblog!

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Delen via:

Volg je me al op social?
Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hi lieve curly, leuk dat je mijn blog bezoekt, laat je een berichtje achter? Liefs Sayn
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares