De haarolie van Sayn van MijnKrullen.nl – You&Your Curls Oil Mix – Home Made

haarolie voor krullend haar

Zoek jij een goede haarolie voor je haar? Je bent niet alleen, want dat deed ik ook lange tijd. Ik ging van oliemixjes die veel te vet waren, naar losse oliën zoals jojoba- of druivenpitolie, die niet genoeg deden. Daarom maakte ik mijn eigen haarolie mix! Nu was ik al erg tevreden, maar als ik mijn krullenvriendinnen mag geloven  is het een blijvertje =D.

Als je vaker mijn blog bezoekt weet je dat ik van DIY recepten houd. Waarom? Omdat ik mijn haarverzorging graag afstem op wat mijn haar écht nodig heeft. Daarom ging ik testen met verschillende olie mixjes om de ideale haarolie voor mijn haar (lage porositeit, medium-hoge elatsticiteit en fijn haar) te maken. Omdat mijn krullenvrienden me vroegen of ze de olie bij me kunnen kopen, heb ik hem in kleine hoeveelheden beschikbaar gemaakt. Stuur me een Whatsappje (06 – 8295 2774) met je naam en adres, dan stuur ik je een Tikkie (16 euro: 4 euro postzegels + 12 olie voor de olie). Van  krullenvriendin naar krullenvriendin of -vriend 🙂 stuur ik je dan 100 ml van mijn mixje toe.

Hoe kan ik deze haarolie scoren?


Deze haarolie bestaat uit een rijke mix van oliën. Wil jij deze ook proberen? Dat kan, het werkt als volgt:

 • Stuur mij een DM via Instagram/Facebook met je naam en adres.
 • Dan stuur ik je een Tikkie (19 euro – 4 euro postzegels + 15 euro voor de olie).
 • Ik stuur het dan per post toe.

Waarom haarolie niet mag ontbreken aan je haarproduct-collectie


Een goede haarolie is een rijke mix aan diverse oliën, gekozen vanwege de specifieke eigenschappen van die olie, die passen bij wat haar nodig heeft. Daarom maakte ik een rijke olie voor haar die bestaat uit

Waarom een olie voor haar een goede aanvulling is voor de verzorging van je haar

Haarolie geeft haar en met name krullend haar een goede aanvulling op de haarverzorging. Zelf gebruik ik olie niet als styler, maar als verzorgingsproduct: voor het wassen als pre poo, hoofdmassage olie, toevoeging aan mijn haarmasker wanneer mijn haar droog is en natuurlijk om de cast door het gebruik van een cg methode gel voor krullen te gebruiken. Meer weten over het gebruik van de olie klik hier.

Ingrediënten in deze olie voor haar

In deze olie voor haar zit zonnebloemolie, rijstolie, avocado-olie, amandel olie, lijnzaadolie, olijfolie, Jamaican black castor olie, rozen olie, kamille olie en liefde. Dit blijkt de perfecte mix voor de verzorging van krullend haar.
Om maar enkele voordelen te noemen van deze haarolie voor krullend haar:

 • Zonnebloemolie
  In het artikel Zonnebloemolie voor je haar vertel ik je meer over de voordelen van deze olie.
 • Olijfolie
  Je leest in het in het artikel Olijfolie voor haar vertel ik je meer over de voordelen van deze olie.
 • Castorolie
 • Amandelolie
 • Lijnzaadolie
 • Rijstgraanolie
 • Pure pepermunt-, rozen- en kamille-olie. 

Deze oliemix bevat géén kokosolie, omdat dat niet voor type haar geschikt is. De unieke combinatie maakt het een uitermate geschikte olie voor zowel hoge, medium als lage porositeit en elasticiteit

Hoe kun je deze haarolie gebruiken?

Zelf gebruik ik hem als:

 • pre poo olie behandeling
 • als toevoeging op mijn haarmasker
 • en om de gelcast eruit te kneden en meer fluffy krullen te krijgen
1. Pre Poo

Je kunt het als pre poo gebruiken, sterker nog hier heb ik het voor ontwikkeld. Zelf gebruik ik het graag de avond voor ik de volgende ochtend ga wassen. Je kan het ook een uur van te voren aanbrengen en bijvoorbeeld met het sporten in houden. Als je er mee gaat slapen, is het verstandig om een handdoek op je kussen te leggen.

Hoe gebruik ik het:

 1. Maak een midden scheiding (met je vingers). En breng op een van de helften de olie op de hoofdhuid aan (ter grote van een 2 euro munt).
 2. Verdeel deze kant van het haar in 2-3 secties. Breng per sectie olie (ter grote van +/- een 50 cent of 1 euro munt aan. Wrijf deze goed op de handen uit. Pas de volgende aanbrengtechnieken toe:
  a. raking (ga voorzichtig met de olie op je vingers door je haar heen met je vingers).
  b. praying hands (met de olie op de handen, doe je alsof je bid met je haar tussen je handen.
  c. raking (‘kam’ de olie voorzichtig door het haar heen).
  Draai vervolgens met twee plukken de sectie in (dus een soort van vlechtje met twee plukken in plaats van drie).
 3. Laat het intrekken.
 4. Was je haar zoals altijd. Met mijn lage porositeit gebruik ik op dagen dat ik de olie gebruik altijd een reiniger (CG Shampoo of DIY zoals een zelfgemaakte shampoo).
2. Kneed de gelcast eruit & fluff je krullen (SOTC)

Gebruik deze rijke olie om de gelcast (of het gebrek hieraan) uit je haar te kneden (scrunch out the crunch) én fluff je krullen prachtig in model. Doe 1-2 druppeltjes op je hand en wrijf dit ‘warm’ kneed daarna je haar.

3. Hoofdmassage

Door de castor-, avocado- en pepermuntolie die onder andere in de You&Your Curls Oil ziten is het een rijk voedende olie om je hoofdhuid mee in te masseren, voor je gaat wassen. Wil je weten hoe je je haar op een goede manier wast? Check mijn video krullen wassen doe je zo.

Reviews: wat andere krullenvrienden van deze olie voor haar vinden

Dit is een product zonder conserveermiddelen

De olie maak ik zonder conserveermiddelen en het bestaat uit pure oliën, hierdoor is het beperkt houdbaar en kan de consistentie veranderen.

Ingrediënten: zonnebloem-, rijst-, avocado, amandel-, lijnzaad-, olijf-, Jamaican Black Castor-, rozen-, pepermunt- en kamille-olie.

Bewaaradvies
: donkere droge plek.

Gebruiken tot: het is olie, in principe best lang houdbaar dus, ruikt het muf of is het opeens troebel? Dan kun je het beter niet meer gebruiken.

Test eerst: Probeer altijd eerst een druppeltje op een stukje huid, om te zien of je niet allergisch reageert.

Wil je deze olie ook proberen? Maar heb je geen zin het zelf te maken?

Stuur me een appje en vraag me als curl friend het voor je te maken:

Stuur me een Whatsappje (06 – 8295 2774) met je naam en adres, dan stuur ik je een Tikkie (16 euro: 4 euro postzegels + 12 olie voor de olie). Van  krullenvriendin naar krullenvriendin of -vriend 🙂 stuur ik je dan 100 ml van mijn mixje toe.

Delen via:

Volg je me al op social?