Help! Ik heb diverse krultypen, hoe verzorg ik die? Goede vraag – vonden ook wij van de redactie, daarom stelden we hem aan de community van MijnKrullen.nl. No worries, je bent niet de enige met verschillende krultypes.

Zo heb ik, Sayna van MijnKrullen.nl , 3 krultypen. Namelijk 3A (onderop), 3B (in het midden) én 3C (haargrens voorhoofd). Fantastisch. Maar het maakt het soms maar moeilijk om de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Want om eerlijk te zijn werkt niet maar één product bij mijn haar. Wel helpt het soms om bijvoorbeeld op 3C veel meer haarproduct te smeren en op 3A veel minder (verhouding 1 op 3) – ja echt (herken jij dat ook?!)! In dit artikel enkele tips op basis van de tips die ik bij MijnKrullen.nl voorbij zie komen én die bij mij hebben gewerkt.

1. Verzorg je krullen én breng ze meteen in model

Als ik een ding heb geleerd over krullen verzorgen en in model brengen.. Doe het tegelijkertijd. Dus gebruik goede producten à sulfaat- en silicoonvrij (waarom? Dat lees je hier).

2. Besteed echt tijd en aandacht aan je krullen

Zoals mijn kapper mij altijd zegt: neem de tijd om je krullen te bestuderen – en zorg dan voor de juiste producten. Bestuderen betekent ook dat je de elasticiteit en porositeit van je haar weet, naast je krultype.

3. Als je krul om meer schreeuwt…

Heeft het waarschijnlijk ook nodig. Test hierin zelf variaties van hoeveel je nodig hebt voor jouw krullen – op de diverse plekken op je hoofd.
diverse krultypen verzorgen

4. Verdeel en heers

Verdeel je haar in secties bij het aanbrengen van haarproducten – dus verdeel het tenminste in 4 en liever in meer delen en breng per sectie product aan.

5. Slaap, stress en voeding hebben ook effect op je krullen

Oh ja… Daarnaast hebben zaken als stress, slaapgebrek, menstruatie – hormoonschommelingen – ook invloed op je krullenbos – dus zorg goed voor jezelf. Neem je rust – maar eet ook goed. Lees hier welke voeding in het bijzonder bijdraagt aan een gezonde krullenbos.

6. Laat je krullen knippen door een expert…

En niet zomaar een, maar een krullenfanaat. Het liefst aanbevolen door andere curlies en niet door zichzelf. Ga hierbij niet alleen maar af op technieken – maar vooral op de kennis en liefde voor het haar. Want dat betekent dat ze verder kijken dan alleen knippen. Een goede kapper adviseert je proactief in je haarverzorging. De eerste 5x dat ik bij mijn huidige kapper kwam – heeft hij mijn haar met geen schaar aangeraakt… De verzorging moest eerst in orde worden gemaakt. Zoek je een kapper in de buurt? Bekijk de krullenkapperlijst gemaakt voor en door curlies.

7. Heb geduld… En verbdiverse krultypen verzorgenreed je krullenkennis

Als ik het moment dat ik echt de keuze maakte om voor mijn krullen ‘te gaan’ wat in mijn geval betekende – stoppen met straighten, me verdiepen in mijn krul, de Curly Girl Methode te volgen, een goede krullenkapper vinden – ben ik inmiddels 1,5 jaar onderweg – ik heb inmiddels krullen… Maar ik ben er nog lang niet (er zitten nog altijd ‘straight’ stukken in mijn haar én ik wil weer langer haar…. Dus moet ik het laten groeien, groeien, groeien. En zoals ze zeggen gras groeit niet sneller door eraan te trekken, nou dat geldt ook voor krullen ;-).

De Curly Girl Methode is een van de methoden die de moeite waard is om je in te verdiepen. Ik wist het eerst ook niet maar er zijn gewoon boeken (uhm, best sellers) geschreven over de verzorging van krullen. Deze zijn zeker de moeite waard.

Enkele boeken die interessant zijn

Goed, terug naar de community die met eigenzinnige tips kwam.

Tips voor de verzorging van verschillende krullentypes in 1 krullenbos

Onze vraag was: “Joehoe! Wij hebben een vraagje: heb jij in jouw krullenbos ook verschillende krullentype zitten? En misschien ook wel op verschillende plekken verschillende elasticiteit en porositeit? Hoe verzorg jij je haar dan toch optimaal? #tipszijnwelkom #krullendhaar #krullen #mijnkrullen#krullenverzorgen #krullendhaarverzorgen #haarverzorging #tips

Zélida: Ik heb een combinatie van 3b en c. Uit het elasticiteit test, heb ik een lage elasticiteit en moet proteïne vermijden. Ik gebruik een combinatie van proteïne en proteïne-vrij producten  

Sylvia: Tip: Niet te vaak wassen (1-2× pwk) en als je wast met conditioner wassen (bijv zwitsal conditioner of k3 conditioner vd kruidvat)
Kunt t ‘s ochtends vochtig maken met spuitflesje met mengsel van beetje conditioner met water en dan een beetje van een leave in erin doen. Zou eens kijken op de facebookgroep curly forever daar kun je veel vinden over verzorging en producten voor krullen. Hoop dat je hier wat aan hebt

Henrietta: 2a en 2b. Gekke is ook dat dichtbij mijn hoofd bijna geen krullen zitten en onderin wel. Helaas altijd föhnen dus…

Natasha:  Ik heb 3A en ben nu een half jaar bezig met de CG methode. Mn haar is nog nooit zo mooi geweest!

Alma: B. Al jaren no poo (geen shampoo), maar 1 a 2 keer per week wassen met Natural Shampoo powder (alleen maar natuurlijke kruiden). En regelmatig een paar druppels haarolie voor krulhaar (amandelolie, ylang ylang, tea ree, rozenhout, rozemarijn) in het haar masseren.

Ruby: Na het wassen of co-wassen het haar verdelen in plukken. Het liefst 10 of meer. Elke pluk een cantu masker of kokosolie in en dan een vlecht maken. Laten inwerken. Het liefst een hele dag of avond slapen. En de volgende dag uitspoelen. NIET UITWASSEN. Je krullen zijn niet alleen als nieuw, maar ook de meeste krullen zijn hetzelfde. Try it and let us know!!

Wat is jouw beste tip, bij mij meerdere krultypes in een krullenbos? Let us know in the comments below!


Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Delen via:

Volg je me al op social?

Related Posts

by
Hi lieve curly, leuk dat je mijn blog bezoekt, laat je een berichtje achter? Liefs Sayn
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares