Co-washing de uitkomst? Is het beter voor jouw krullen?

co-washing de oplossing voor krullend haar?

Ben jij bekend met co-washing? Je wast je haar dan zonder shampoo en gebruikt alleen conditioner.

Het is onderdeel van de Curly Girl Method waarover we eerder schreven in het artikel De Curly Girl methode.In dit artikel delen we 5 dingen die je over co washing moet weten, op basis van het artikel van Tamara Floyd op Babble.com.

Co-washing?

Haren wassen met conditioner. Waarom? Omdat krullend haar van nature droger is dan stijlere haarsoorten. Daarom behoeft het ook een ander verzorgingspatroon. Co-washing is onderdeel van de ‘no-poo movement’ van de Curly Girl methode. En heeft als uitgangspunt dat curlies er alles aan moeten doen om het haar te hydrateren. Door de opkomst van co-washing komen steeds meer shampoo-producenten met sulfate-vrije shampoo’s die je haar minder uitdrogen.

1. Let op de ingrediënten van jouw haarproducten

Ga je co-washen? Let dan op de ingrediënten van jouw haarproducten. Vermijd producten met siliconen, let hierbij op ingrediënten die eindigen op -cone. Waarom? Omdat veel siliconen-ingrediënten niet oplossen in water. Om die uit het haar te krijgen heb je aggressieve shampoo’s nodig.

2. Co-wash zo vaak je wil

Afhankelijk van waar je woont en je eigen haar conditie kun je vaak of minder vaak co-washen. Pas wel op met overdreven veel co-washen daar wordt je haar sponsig van.co-washing wassen met conditioner

3. Was je haar af en toe met sulfate-vrije shampoo

Deze shampoo’s zijn er in steeds meer varianten. Tamara geeft aan dat je jeukende hoofdhuid voorkomt door eens per week of om de week je haren met shampoo te wassen. Tussendoor doe je aan co-wash.

4. Co-washing is niet voor iedereen

Als je van nature vet haar hebt, is shampoo juist goed om extra vetten te verwijderen. Let dus goed op je eigen haarconditie en kijk of co-washing voordelen met zich meebrengt die shampoo niet heeft.

5. Co-washing is niet hetzelfde als shampoo of cleanser

Met co-washen krijg je niet hetzelfde schone resultaat als met shampoo of cleanser. Let er op dat dit soms wel nodig is om bijvoorbeeld alle producten uit het haar te verwijderen. Als dit te lang niet gebeurd krijg je een vies goedje op je haren, wat niet gezond is voor het haar of fris voor jou. Eigenlijk sluit Tamara dus af met ‘shampoo en co-wash met mate…’.

Co-wash jij je haren? Waarom wel of niet? Wat is jouw ervaring? 

Delen via:
Volg je me al op social?
Tags: , ,

Related Posts

by
Hi lieve curly, leuk dat je mijn blog bezoekt, laat je een berichtje achter? Liefs Sayn
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Ik was mijn haar nu al een maand met pur hair so pur daar zit helemaal niets ja in en reinigd je haar wél. Mijn krullen zijn sterker mijn haar gezonder

    1. Beantwoorden

      Bedankt voor het delen van deze tip Nienke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares